Avni Aker'e Şike Anıtı dikilmesini öneren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağmışız üyesi Davut Çakıroğlu kısa sürede sosyal medyada taraftarlardan ilgi görmüştü. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız üyesi Davut Çakıroğlu konu ile ilgili yaptığı yeni açıklamada şu ifadelere yer verdi; Dün  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kamuoyunun hassasiyet gösterdiği ancak sahip çıkmadığı bir konuydu gündemim. 1.Lig'e  yükselme  maçında Hekimoğlu Trabzon kulübümüz Sayın Başkan Celil Hekimoğlu'nun maç öncesi bütün dikkat çekme çabasına rağmen popüler futbol tabiriyle "doğrandı". Bir kez daha gördük ki Trabzon futbolda ülkenin zencisi.

Trabzonspor'un 2011 yılında çalınan 4.kupası ve geçen yıl yine tekrar eden masa başı oyunlar, bu yıl alt liglerdeki bir takımımızın önünün kesilmesi...

Bu haksızlıklar ve adaletsizlikler herkes biliyor ki hakim gücün bilgisi olmadan kimsenin haddine olacak işler değildir.

Ulusal siyaset ve uluslararası kimi kurumlar güçlüden yana tavır aldı.
Ülkedeki siyaset atmosferinden, kabullenmesek de kısmen bunu anlayabildik.
Lakin anlamadığım ve anlamayacağım bir şey "yerel siyasetin" kaygısı ve kayıtsızlığı.
Ateş topu gibi algılanan bir konu, dokunan yanmaktan korkuyor.

İnsan gördüğü, bildiği, diyebildiği olayları, yolsuzlukları, vurgunları göz önüne getirince sormadan edemiyor...

Trabzonspor'un ve şehir kulüplerinin uğradığı haksızlıklara, adaletsizliklere sahip çıkamayan, tepki koyamayan, korkan insanlar bu "ak akçeli" işleri yaparken neden ve nasıl korkusuzlar.

Millet Bahçesi'ne yani Avni Aker'in yerine, engel olamadığımız , tepki gösteremediğimiz haksızlıkları gelecek nesillere aktarabilmek adına bir ŞİKE ANITI dikilmesini istedik.

Esasen Sayın Murat Zorluoğlu'na partisinin seçim vaadini hatırlattık.

Basına konuşmaya gelince halkın ve şehrin adamı olanlar iş ateş topuna dokunmaya gelince iradelerinin gerçek sahiplerini, esasen kupanın kimde olduğunu işaret ediyorlar.

Sayın Başkanın "talebiniz kayıtlara geçti" diyerek topu attığı taçtan biz topu alıp millete pas attık.
Birebir konuşmalarda ortaya konan tepkiler anlamsız ve etkisizdir.

Maçtan sonra bir taraftarın " Yahu alt ligde bile önümüz kesiliyor, haksızlığa uğruyoruz, bu şehir sahipsiz, zorumdan ağladım." diyerek kendi halindeki serzenişi hepinizin vicdanına  saplanan bir ok olur umarım.

Neden bu şehrin önüne atıyorsunuz kendinizi bilemem ancak bildiğim bir şey var ki millet, seçtiklerine hakkından fazla anlam yüklüyor ve beklentilerini yüksek tutmalarının bir karşılığı yok.

Hep birlikte hareket ederek ortak değerlerimizi koruyabiliriz ve hakkımızı gasp ettirmeyiz.

Haydi Trabzon! Avni Aker'e şike anıtını diktir,
yer göstersinler biz dikelim,
bizi yok sayarak siyaset yapanlar bizim gücümüzü görsün!
Yoksa yıllar geçer, isimler değişir.

Yine haksızlığa uğrayan şehir, kulüp değişmez...”

Editör: TE Bilisim