Başkan Sürmen, "Teşkilat olarak da 18 yıldır sahada aktif şekilde milletimizle iç içe siyaset yapıyoruz. Sahada hiç karşılaşmadığımız birileri bir fotoğraf karesi ile sanki sahadayız görüntüsü vererek komuoyunu yanıltmaya çalışıyor.  Şehir merkezinde bir fotoğraf çekil vatandaşlar ile görüşüyoruz havası ver, sonra da çık açıklama yap. Bu tarz eski siyaset anlayışının vatandaşlarımız nazarında değeri kalmamıştır. Hemşehrilerimiz her şeyin farkında. Kim sahada kim değil çok iyi biliyorlar. Bu sebeple mevcut haberin çok değeri olmasa da bizler yine de ders niteliğinde takip etmeleri açısından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş'ın açıklamalarına cevap veriyoruz." şeklinde konuştu.
 
REFORM DÜZEYİNDE ÇALIŞMALAR
 
Sürmen, açıklamasında her zaman sahada olduklarına vurgu yaptı. Sürmen, "AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları teşkilatı olarak sahada bulunduğumuz süreyi tarihlerle kısıtlama imkânımız yok. Zira her daim sahada olan ve sahanın sorunlarına vakıf bir teşkilatız. İl ev 18 ilçe teşkilatımız ile Trabzon özelinde gerçekleştirdiğimiz birçok sosyal etkinliğimizi kaçırmışsanız bir fiil sosyal mecralarımızdan takip edebilirsiniz.18 yıllık AK Parti hükümetinin başarısının en önemli unsuru Türkiye’deki dönüşüm ve çizdiği yol haritasıdır.2002 Yılından günümüze kadar AK Parti hükümetlerinin, toplumun yarısını  oluşturan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve toplumsal alandaki dezavantajlı konumlarını avantaja çevirmek için gerek mevzuat gerekse reform düzeyinde uygulamalar ile pek adım attığı gözle görülür bir gerçektir.” İfadelerini kullandı.
 
EKONOMİK PAKETLER HAYATA GEÇİRİLDİ
 
Başkan Sürmen, açıklamasında şunları kaydetti: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işgücü, istihdam, işsizlik gibi kavramlar önemini arttırmaktadır. Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi, kalkınmadan daha fazla pay almalarının sağlanması işgücüne katılmaları ile mümkündür. AK Parti, mevzuatta yapmış olduğu yeniliklerle bunu desteklemektedir.2003 yılında iş kanununda eşit işe eşit ücret ilkesi getirilerek kadın erkek arasındaki eşitsizlik giderilmeye çalışılmıştır. Özellikle tüm Dünya’da ve ülkemizde yaşanan Pandemi süreciyle ilgili de birçok ekonomik paket hayata geçirilmiştir.”
 
GÖNÜLLERE DOKUNDUK
 
“Ak Parti Kadın Kolları Trabzon teşkilatı olarak senenin 12 ayı sahalarda hizmet etmekteyiz. Yönetimim ile birlikte Pandemi sürecinde 1500 adet gıda fişi ve 3000 adet kumanya paketi ihtiyaçlı kadınlara ulaştırılmıştır.” diyen Başkan Sürmen, “Aynı zamanda 600 ailemizin yaşam standartlarını iyileştirme yönünde çalışmalarımızı tamamlayarak gönüllerine dokunulmuştur.  Ayrıca Ak Parti hükümeti döneminde ilimizde mağdur kadınlarımızın korunması yönünde tüm gayretler ve çalışmalar yürütülürken Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı olarak yönetimim ile beraber çalışmaları yerelde takip etmekte ve yürütülmesi konusunda destek olmaktayız.  Bazılarına; Teşkilatınız dışında kaç kadın tanır sizi diye sorarken Sahaya inmeden Sahadaki kadınların sıkıntılarını anlatabiliyor olmasına hayretle bakmaktayım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim