Pazar günü yapılacak olan kongre ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tarım, Genel Merkezden Genel Başkan yardımcısı düzeyinde katılım beklediklerini ve sosyal mesafeye uygun çok güzel bir kongre yapacaklarını güçlü bir liste kuracaklarını ifade etti. Tarım şöyle dedi.

‘MHP il başkanı olduktan sonra tam 800 ziyaret yaptım. Kırgın küskün olanlara bu parti hepimizindir dedim. Ben il başkanıyım ama bu partinin neferiyim. Sporcu olmasaydım ülkem için çok daha farklı idealleri olan bir kişi idim. Dedemden buyana Milliyetçi bir kökenimiz var. İlçe kongrelerini tek çatlak ses çıkmadan yapan parti olduk. Bu çok ama çok önemlidir. Yine ilçe kongrelerimizde partimizin eski il Başkanlarına önemli görevler verdik. Her il başkanına 3 kongreyi birden yönettirdik. İl kongremizi yapacağız. Yalıpark otelin büyük salonunda yapacağımz kongremize Ankara’dan Genel merkez düzeyinde Genel başkan yardımcılarımız katılacaklardır. Çok güzel bir konge olacak ve listeyi güçlü yapacağız.’

Bekir Sıtkı Tarım, ‘Biz partiye asla fitneyi yaklaştırmadık. Fitne nedir? Devlet Bahçeli ve onun politikalarını eleştirilmesi. Bazı arkdaşlarımız içerde eleştirebilirmiyiz dediler. Asla Genel başkanımız tartışılmaz. Çünkü genel Başkanımız bu ülke için önemli işler yapmış 15 Temmuz’da ülkeyi uçurumun kenarından çekip almıştır’ ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim