Ziyareti esnasında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Hüseyin Örs'ün gündeminde imar barışı sonrası yıkılan yayla evleri vardı.

Burada bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Örs, "Ülke öyle yönetilmeli ki hiç kimse kendini garip ve yalnız hissetmemeli, hiç kimse kendini çaresiz ve sahipsiz hissetmemeli. Bugün baktığımızda imar barışı vaadiyle ve sonrasında gelen yıkımlarla vatandaş ile devlet arasında uçurum daha da açılmış ve vatandaşlarımız mağdur edilmiştir." dedi. 

Açıklamasının devamında ilçedeki yıkımlar ile ilgili bölge halkının mağdur edildiğini söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasını şöyle sürdürdü: "24 Haziran Genel Seçimi ve 31 Mart Yerel seçimleri öncesi bu bölgede türlü türlü vaatler verenler bugün bölge halkının feryadına kulağını tıkamış durumdadır. İktidar sahipleri, önce burada gelip sizi yatırıma boğacağız dediler. Sonra imar barışı var gelin başvurun dediler. Ancak sonrasında geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan, atadan kalma derme çatma evlerini kredi çekerek, hayvanlarını satarak, kıt kanaat tadilat yaparak korumaya çalışan Düzköylü vatandaşlaırmızın yayla evleri yıkıldı. Madem yıkacaktınız neden yapı kayıt belgesi verdiniz?"

Açıklamasının son bölümünde imar barışı ve yol açacağı sorunlar ile ilgili vermiş olduğu soru önergesine dikkat çeken Örs," "İmar barışı sonrası vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması için 8 Ekim günü Türkiye Büyük Millet Meclisine bir önerge vermiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a "İmar barışıyla başvurusunu yapan ve harcını ödeyen, dekontu elinde olan ancak Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasındaki anlaşmazlık sonucu mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?" diye sorarak, yaşanacak sorunlara dikkat çekmiştim. Bakanlıktan bu önergemize bir cevap gelmediği gibi, orada yaşayan vatandaşlarımız bir sabah vakti kolluk kuvvetlerimizle karşı karşıya getirilmiştir. Bu sorun "sağduyuyla ve ortak akılla bir an önce çözülmeli" şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim