Partisinin Antalya İl Kongresinde konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "İYİ Parti, bir olmanın, bütün olmanın, haksızlıklara karşı durmanın, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve değerlerini korumanın ortak çatısı olmuştur. Kongreler siyaset hayatımızın toylarıdır. Bu gün burada daha fazla alın teri dökmek, daha çok çalışmak için verdiğimiz sözü tazelemek için toplandık. Kongremiz hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
 
AK Parti'nin ülke ekonomisini çöküşe sürüklediğini belirten Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Vatandaşın sırtındaki yük iyice ağırlaşmış, ay sonu gelmez, mutfakta tencere kaynamaz olmuş. Hele bu salgın döneminde esnaf, işçi, köylü perişan olmuş. 1 dolar 7 TL’yi geçmiş. 2005’in sonunda 35 lira olan çeyrek altın bugün 750 TL'nin üzerine çıkmış. Yani cebimizdeki para kuş olmuş uçmuş, işsizlik almış başını gitmiş. Hazine boşalmış, kara günde-zor günde merhem olsun diye saklanması gereken “ihtiyat akçesini”  bitirilmiş, işsizlik fonu tükenmiş, dar günde vatandaşın yanında olunmamış, bu durumda iktidar partisi; ekonomi konuşmak ister mi?  Kalkınma konuşmak ister mi? İşsizlik istihdam konuşmak ister mi?  Üretim konuşmak ister mi? Emeklilikte yaşa takılanları konuşmak ister mi? 3600 ek gösterge konuşmak ister mi? Atanamayan öğretmeni konuşmak ister mi? Elbette istemez. Unutmayalım, vatandaşın derdini konuşamayan, oluşturmaya çalıştığı algılar üzerinden, trolleri vasıtasıyla farklı gündem yaratıp onu konuşmak zorunda kalır."
 
İYİ Parti'nin gündeminin ülkenin ve vatandaşın yaşadığı sorunlar olduğunu vurgulayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Sanal ve yapay gündemleri bırakıp vatandaşlarımızın sorunlarına kulak vermeliyiz. Bizim işsizliği, üniversiteyi bitirip atanamayan öğretmen gençlerimizi, hemşirelikten mezun olmuş iş arayan evlatlarımızı ve pandemi döneminde en ön safta bu millet için mücadele eden sağlıkçılarımızın sorunlarını, 400 bin civarında İİBF mezunu işsiz gencimizi, en güzel yılları iş aramakla geçen, günde 50 kez kendine göre bir iş var mı diye insan kaynakları sayfalarında iş alanlarına bakan mühendislerimizi konuşmamız ve dertlerine çare aramamız lazım. Kirasını ödeyemeyen esnafı, işsiz kalan garsonu, minibüsçüyü, servis şoförünü konuşmamız lazım. Çiftçiyi, üreticiyi konuşmamız lazım. Emekliyi, dulu, yetimi konuşmamız lazım. Enflasyon altında ezilen,  evine helalinden bir dilim ekmek götürme mücadelesinde olan dar gelirliyi konuşmamız lazım. Bizim gündemimiz budur. Milletin derdine nasıl derman oluruz. Ne yapabiliriz?  İyi partinin gündemi budur. Algı gündemleri bizim işimiz değil. Bu tür gündemler troller boş oturmasın, çalışsın diye oluşturulan gündemlerdir." dedi.
Editör: TE Bilisim