AK Parti ile yollarını ayırdıktan sonra Ali Babacan’ın Genel Başkanlığını yaptığı DEVA partisinin kurucuları arasında yer alan ve bir süre Genel Başkan Danışmanlığını yaptıktan sonra Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Rizeli Hasan Karal, çalışmalarına devam ediyor. Anadoluyu gezen Karal dün de Trabzon’da partiyi ziyaret etti ve toplantının ardından da TAKA Gazetesine uğradı.

Beraberinde İl Başkanı Kubilay Çiçek, Rize il başkanı Ömer Köroğlu, Trabzon İl Başkan yardımcısı Burat Çimşit ile TAKA gazetesini ziyaret eden Karal özetle şunları söyledi: 

‘DEVA partisi uzun soluklu bir siyasete hazır. İlk seçime kendi amblemimiz ile katılacağız. Milet ittifakının mensubuyuz ve orada bir sorun yok. 

Demokrat Parti Genel Başkanının  ifadeleri elbette kırıcı olmuştu ama düzeltmesini de yaptı. DEVA Partisi olarak seviyeli siyaset yapmaya devam edceğiz. İlkelerimiz var ve bu ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Şahsen ben AK partiden, kuruluş ilkelerinde saptığı için ayrıldım’ ifadelerini kullandı.
Karal, Türkiye’nin ekonomik olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyerek, ‘Enflasyon yüzde 150 olmuş. Türkiye’de de iktidarı tencere değiştirecek’ dedi. 
BİROL SANCAK
 

Editör: TE Bilisim