Bakan Albayrak'ı istifaya çağıranlara sert bir şekilde seslenen Cora, "İstifa isteyenlere sesleniyorum; çatlasanız da patlasanız da IMF ile masaya oturmayacağız." dedi. Koronavirüs sürecinde gerek Türkiye’de gerekse de dünyada ekonomik olarak büyük bir krizin olduğunu vurgulayan Cora, Türkiye’nin bu süreci en az hasarla atlattığına dikkat çekti.

Türkiye'ye içerden ve dışarıdan her türlü saldırının olduğunu vurgulayan Cora, "Dünya büyük bir krizle boğuşuyor. Bu süreci ülke olarak en az hasarla atlatıyoruz. Türkiye’yi dış politikasında geri adım attıramayan emperyalist güçler, bunu ekonomik olarak ülkemizi boyun eğdirerek yapmaya çalışıyor. İçerde ve dışarıda her türlü saldırılarla boğuşan ülkemizin kararlı ve de inançlı bir şekilde politikalarına devam edecek. Artık boyun eğmeyen bir Türkiye var. Herkes bunun bilincinde.” İfadelerine yer verdi.

“Bunca saldırıya rağmen faiz oranları düşük, krediye erişim kolaylaştı ve üretim teşvik edilmektedir.Bu süreçte büyüme oranları itibarıyla zirvedeyiz.Altın fiyatları arttı doğru ancak altın rezervleri yüksek bir ülkeyiz.Türkiye’nin borç ödeme dönemlerinde genelde dövizde bir dalgalanma oluşturulur, stresimiz ölçülür. Lakin kısa bir süre sonra normalleşme olur.” diyen Cora, “Sayın Bakanımız Berat Albayrak, bunca saldırılara karşı gecesini gündüzüne katmakta her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Saldırıların amacı bizleri geçmişte olduğu gibi IMF kapılarına düşürmek, tam bağımsız ekonomimiz ve yükselen güç Türkiye'ye darbe vurmaktır. Ancak bilmedikleri bir şey var ki; Türkiye artık sıkıştığında IMF kapısına koşan bir ülke değil!
 
İstifa isteyenlere de sesleniyorum; çatlasanız da patlasanız da IMF ile masaya oturmayacağız." şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim