Dost ve kardeş Ülke Endonezya'nın Ankara Büyükelçisini ülkemizde konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Milletvekili Günnar; "Çok kıymetli büyükelçimiz Prof. Dr. Aşkın Asan ile birlikte Endonezya ile olan ilişkilerimizin daha fazla gelişeceğini ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Sn. Joko Widodo arasındaki sıcak ilişkiler ve Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki aylarda Endonezya'ya gerçekleştireceği ziyaret iki ülke arasında var olan ilişkileri çok daha fazla pekiştirecektir" dedi.

STRATEJİK BİR ORTAK

Endonezya’yı bölgesel ve küresel refahın, istikrarın ve barışın gelişimine ciddi katkı sağlayabilecek Stratejik bir ortak olarak gördüklerini belirten Günnar; “Milli ve Bağımsız Savunma Sanayi hedefi doğrultusunda ülkemiz ile Endonezya arasındaki işbirliğinin son dönemde kaydettiği ivme memnuniyet vericidir. Stratejik İşbirliği içerisinde bulunduğumuz Dünya'nın en büyük dördüncü nüfusuna sahip, en büyük müslüman ülkesi Endonezya ile Bölgesel ve Uluslararası konulardaki işbirliğimizi BM, G20, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D8 gibi çok taraflı platformlar aracılığıyla güçlendirmekte kararlıyız" dedi.

İLİŞKİLERİMİZ OSMANLI İMPARTORLUĞU DÖNEMİNE KADAR UZANIYOR

Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad İqbal ise konuşmasında; "Dost ve kardeş ülke Türkiye’de her zaman sıcak ilgi ve misafirperverlikle karşılanıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan Türkiye ile ilişkilerimiz de son yıllarda artarak devam etmekte olup, Türkiye en zor ve sıkıntılı dönemlerimizde her zaman yanımızda oldu. Bizlerde ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye-Endonezya Parlementolar arası Dostluk Grubu Başkanı Sn. Adnan Günnar'ı ve heyetinizi Endonezya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim