Turhan, Ortahisar Belediyesinde çalışan işçilerin yaşadığı mağduriyetlerle ilgili bir açıklama yaptı.

İşçilerin Maaş Zamları Neden Ödenmiyor?                                                                                                           

ORBEL bünyesinde çalışan işçilere, Şubat 2022’den geçerli olacak ve yüzde 48’lik enflasyon dikkate alınarak bir zam yapıldı. Fakat bu oran maaşlara yüzde 48 değil de, yüzde 36 olarak yansıtıldı. Aradaki yüzde 12’lik fark ödenmedi. Bu farkın ödenmesi için sendika temsilcileri ile belediye yöneticileri arasında yapılan görüşmelerden de bir sonuç çıkmadı. Edindiğimiz bilgilere göre belediye yönetimi, Şubat 2023’e kadar bu paranın ödenmeyeceğini ifade etmiş, bu doğru mudur? Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz.

ORBEL İşçilerinin Maaşları, Açlık Sınırının Altında Kaldı

Maaşlara enflasyon oranında zam yapılması kararı alınmıştı. Son açıklanan resmi enflasyon oranı ise yüzde 78. Ancak bu oran da işçi kardeşlerimizin maaşına yansıtılmadı. ORBEL bünyesinde çalışan işçilerin maaşı, bu tabloya göre açlık sınırının altında kaldı.  

Başkan Genç, İşçilerinin Nasıl Yaşadığını Biliyor mu?

Belediye Başkanı Sayın Genç, masa başında toplu iş sözleşmesi fotoğrafı çektirmekle, orada süslü cümleler kurmakla bu işler olmuyor. İşçilerinizin nasıl geçindiğinden, akşam sofralarında ne yediğinden haberiniz var mı? Biz büyük bir aileyiz diyorsunuz, iyi güzel de bu ailenin fertlerinin ne yaşadığından, nasıl yaşadığından haberiniz var mı? En mutlu şehir Ortahisar diyorsunuz, iyi de Ortahisar’a hizmet edecek işçiler mutlu değilse, ilçe nasıl mutlu olacak?

İşçinin Hakkını Savunması Gereken Sendika Nerede?

Bir sözüm de sendikaya olacak. Sendika işçinin hakkını arar ve alır, bununla ilgili gündem oluşturur. Siz ne yapıyorsunuz? İşçinin hakkını nasıl savunuyorsunuz? 1000’den fazla işçi bir mağduriyet yaşıyor ama konu hiç gündeme gelmiyor. İşçilere bu konuyla ilgili yapılan görüşmeler hakkında bilgi veriyor musunuz?

Editör: TE Bilisim