İşte o etkileyici konuşma.

‘Zaman zaferin ayı: AĞUSTOS Mekan: Ter dolu, kan dolu, vebal dolu Anadolu toprağı. Geceye yenilmeyen her insana bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır diyerek yola çıkan erdemliler hareketi. Yıl: 2001

19 KOCA YIL

Kadınsız siyaset eksiktir ve kadınların sorunları çözülmeden ülkenin sorunları çözülemez diyen derin bir düşünceyi, derin bir kavrayışla buluşturan bir liderle yola çıktığımız günler.  Yüreğimizden sökülüp bilinmeze kurban edilmek istenen inancımızın mazisine tutunup atisine uzandığımız, bir medeniyet tasavvurunu yeniden inşa eden Başkumandanımızla inandığımız, dertlendiğimiz ve bu uğurda mücadele edeceğimiz yol için ahitleşip helalleştiğimiz yıllar.  Gündelik hayatımızda gözden kaçırdığımız malayani zamanlara sorumluluk yüklediğimiz, ilkeli ve ahlaki bir değer manzumesiyle kıymetlendirdiğimiz yolumuzun menziliyle dertlenip  müjdesiyle payelendiğimiz 19 koca yıl.

KARADENİZ KADINI

Bu çalışma karşılıksız yapılmaz demiştiler. Haklıydılar, karşılıksız yapmamıştık. Zamanımızı ve yorgunluğumuzu verip çocuklarımızın geleceğini, dirliğimizi ve huzurumuzu korumaktı niyetimiz, menfaatimizdi Misak- ı Millimiz. Yolcusu olduğumuz her hakikat girişimini halis niyet kırıntılarıyla devrimleştiremediğimiz müddetçe eksik, yarım ve ham kalacağımızı bildiğimiz, işimizden önce içimize baktığımız ve Büyük Türkiye'nin anneleri ve kızları ile memleketi sırtladığımız bir davanın sahibi olmak. Ve siyasete kazandırdığı kadın kimliği ile Cumhuriyet tarihine mührünü vuran bir liderin öncülüğünde 81 İl, 922 İlçe ve işte Trabzon'da tarih yazmak. Ne büyük şeref ki; İçinden geçtiğimiz bu zaman dilimini bu salonu dolduran Karadeniz'in güçlü ve dirayetli kadınları ile birlikte yaşamak. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

BURADA HİKAYE YAZIYORUZ

Kıymetli kardeşlerim! Dağ, bayır, köy, mahalle, ücra, tenha demeden evimizi, işimizi, keyfimizi, yavrumuzu, tarlamızı, yemeğimizi bırakıp hikayemizi yazdığımız yer burası.  Çünkü biz  bir varil petrol kadar değer verilmeyen çocukların da anneleriyiz. Çünkü biz uzay çağındaki adamların oyun çağındaki imtihanlarının dudağına küçük bir tebessüm kondurabilmek için canımızı veririz. Çünkü biz, maksada ulaşmak için her yolu mübah sayan ve zalimlerin sofrasına besmeleyle oturan bir zihniyetin üstesinden gelebilecek yürekteyiz, cesaretteyiz ve sesimize yeni sesler eklemeyi de biliriz.

Tankların arkasına saklanıp diktatör koçaklaması yapanların ve Gezi Parkı’ndan çıkıp 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gelemeyenlerin , şiir okuyan adamın karşısına çıkamayışlarında gizledikleri korkuyu işte burada Kadın Kollarımızın muhteşem görselde seslendirdiği gibi dize dize yüzlerine çarpmayı da biliriz.  Bugün burada kendisi ile çalışmaktan onur duyduğum, Türk siyasetine Kadın Kolları Teşkilatını altın harflerle kazıyan bir Genel Başkan'ın Sayın Lütfiye Selva ÇAM'ın huzurunda Trabzon İl Kadın Kollarımızın 6.Olağan Kongresini icra ediyoruz. Ne mutlu bize ki bayrağı devralırkenki ruhumuzu muhafaza ederek, bayrağı devralan Meryem Sürmen Başkanımızla birlikte Trabzon'da kadına siyaseti sevdirdik. Başarılı çalışmalarına daha nicelerini ekleyeceğinden zerre şüphe duymadığım Meryem Başkanım! Yolun açık, ufkun geniş, başarıların daim olsun. Ve Kadın Kollarında devrimsel işlere imza atan Selva Başkanımızla devam edeceğin yolun mübarek olsun. Dünden bugüne Kadın Kollarımızda sandık müşahitliğinden, mahalle Başkanlarına, İlçe Başkanlığından, İlçe Yöneticiliğini, İl Teşkilatında görev alan tüm fedakar kadınlarımıza teşekkür ediyor, emekleri, niyetleri ve inançlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Allaha emanet olun.’

‘SÖZDE GENEL BAŞKANI OLMUŞ’

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, kongrede açıklamalarda bulundu. Balta, “Türkiye’de kadınlarımız vesayetçi anlayışa dur dediler. Vesayetçilere karşı yiğitlikleri, mertlikleri ile hep önde oldular. Bunları en son 15 Temmuz’da yaşadık Türkiye4de, hem içerde ki düşmanlar, hem de dışardaki düşmanlara karşı her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dim dik durarak cesaret verdiniz, moral verdiniz. Ben tekrar bütün kadınlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Bizlerde İl Başkanı olduğumuz dönemden itibaren, şu anda milletvekilliğimizde koordinatör olduğumuz bölgelerde bu teşkilatlarda kadınlarımızın olması gerektiğini her zaman söyledik.

Yüzde 52’nin üzerinde milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı olmuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kasetle, kumpasla sözde Genel Başkanı olmuş insanlara, sözde o insanlara Trabzon’dan bu salondan AK kadınların verdiği cevabı görüyoruz.  Onlar her zaman vesayetten, darbelerden beslendiler. Ama milletin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya çalıştılar. Vız gelir, tırıs gider.

İnşallah birlik içinde beraberlik içinde kardeşlik içinde kenetlenerek, daha da yelpazeyi açık tutarak, bu davada olmak isteyen insanlara, yerimiz var. Onları da davet ederek, daha güçlü şekilde Cumhur ittifakı olarak 2023’te tekrar Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapacağız. Hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

‘KADINLAR BAŞTACIDIR’

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar 12 Ocak 2021 tarihinde Hayri Gür Spor Salonunda yapılan Trabzon İl Kadın Kolları 6. Olağan kongresine katılım sağladı.

Kongrede yaptığı konuşmasında, Kadınların AK Parti’nin en önemli itici gücü olduğunu vurgulayan Milletvekili Günnar; "Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ana kademe yönetimlerde Kadın oranının en az % 30 olması talimatını vermişti. Bunun ne kadar önemli olduğunu siyaset hayatımda bizzat yaşayarak müşahade ettim. Çünkü kadınların çok zor şartlar altında hem ev işleriyle, aileleriyle, eş ve çocukları ile ilgilenip mücadele ederken siyasi çalışmaları da büyük bir fedakarlıkla ve başarıyla yerine getirdiklerini büyük bir memnuniyetle gördüm. İl ve ilçelerimizde kongre çalışmalarını yürütürken % 30 kotasına büyük önem verdik ve bu kuralı bizzat uyguladık.  Zamanla İlçe Başkanlarımızın yaptığı çalışmalar verdiğimiz bu kararın ne kadar doğru olduğu konusunda da çok şükür bizleri haklı çıkarttı" dedi.

Konuşmasının son bölümünde; bugünlere ulaşmamızda en büyük emeği olan annelerimize, kız kardeşlerimize, ablalarımıza ve AK Parti içerisindeki bugüne kadar görev yapan tüm kadınlara şükranlarını ve teşekkürlerini ileten Milletvekili Günnar; Kongremizde yeniden görev alacak Meryem Sürmen Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine şimdiden başarılar diliyor, yapacakları çalışmalarında her zaman tüm gücümüzle yanlarında olacağımızı ifade ediyor, kongremizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması dileğiyle katılan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KADININ FENDİ TERÖRÜ YENDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Kadın Kolları il başkanlığının kongresinde yaptığı konuşmada ‘Kadının fendi terörü yendi’ dedi ve Diyarbakır annelerine sahip çıktı.

‘2020 yılı bizim için zor bir yıl oldu. Aynı zamanda güzel olaylara şahit olduğumuz bir yıl oldu. Terör olayları, salgınla mücadele, depremler, selle ve çığ felaketleri ile mücadele derken 2020 yılını kötü anılarla geride bıraktık. Ama 2020 yılında 86 senedir beklediğimiz Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, Azerbaycan’da Ermenistan işgaline maruz kalan Karabağ’ın azadı, kapalımaraşın ziyarete açılması, Doğu Akdeniz’de Libya ile yaptığımız mütabakat ile oynanan oyunları bozmamız, Karadenizdeki doğal gaz keşfimiz 2020’nin güzel olaylarıydı. Çok güzel bir şekilde kongrelerimizi yerine getiriyoruz. AK Parti, kadınların mücadelesi ile ortaya çıkmış siyasi bir harekettir. Ak Partinin hamurunu kadınlar yoğurmuştur. Bu günlere gelmişsek onların emeği asla unutulamaz. Kadının fendi yasakları yendi. Kadının fendi tabuları yıkmıştır. Son olarak Diyarbakır annelerini gördüğümüz zaman kadının fendi terörü de yenecektir. Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına, büyük medeniyet mücadelemize kadın kardeşlerimiz ile yürüyeceğiz. Bu manada son zamanlarda aramızda tefrika oluşturmaya çalışıyorlar. Ak Parti etrafında güçlü şekilde oluşturulan kadın saflarını dağıtmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. AK Parti kadınlarla alakalı hangi talep varsa hepsini yerine getirmiştir. Gerek uluslararası sözleşmelerden, gerek 6284’te 102 103 ve 105. Maddelerin değişikliğinden hangi talep varsa yerine getirmiştir. Kadınların hakları konusunda ciddi adımlar attık. Kadınların hakları Konusunda AK kadınlar kimseye pabuç bırakmaz. inşallah birlikte güzel işlere imza atacağız. Meryem karseşimiz Trabzon’da önemli işlere imza atıyor. Her biri bizim baş tacımızdır. AK Parti kadın ve gençlik kolları ile çok güçlü bir ailedir. Bu manada 2023 2053 ve 2071 hedeflerimizi daha güçlü daha kararlı bir şekilde liderimizin etrafında kenetlenerek milletimizin çizdiği istikamet doğrultusunda kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz.’

DİK DURACAĞIZ

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen yaptığı açıklamada, ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın siyasetin öznesi dediğinde yüreğimiz büyüdü. Işıl ışıl oldu gözlerimiz. İşte o azimle büyüdü sevgimiz. Trabzon’un her taşını tanımaya gayret ediyoruz. Kapı kapı koşarken anlımıza da ter tanelerine ferahlık adı veriyoruz. Anlatacağımız tüm anılar AK Kadın teşkilatı için olacak. Bugün aramız katılacak yeni yönetici arkadaşlarıma Cumhurbaşkanımızın merhametini ve devlet adamlığını dikkate alarak çalışmalarımızda dik durarak ulaşacağız. 22 yaşından bu yana hizmet ettiğim bu AK davada görevim boyunca bilmeden anlamadan kırdığım herkesten haklarını bana helal etmelerini isterim’’ dedi.

Editör: TE Bilisim