Genel kurul öncesi konuşan Maraba, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi, değerlendirmelerde bulundu. İşte Maraba’nın o açıklamaları:

Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odasının Yönetimine 1990 yılında seçildim. 1995 yılında başkanvekilliği yapmaya başladım. 2002 den sonra 19 yıldır başkanlık yaptığım görevime daha önceki basın açıklamamda da paylaştığım gibi aday olmayacağımı belirttim ve aday olan arkadaşlara adaylık sürecinin saygıyla ilerleyip projeleriyle yarışmalarını tavsiye ettim. 

Buna rağmen Ali Bey ne odamıza ne meslek ahlakımıza yakışır şekilde hareket etmemiştir. 19 yıldır yapmış olduğum başkanlık görevimin 8 yılı bizle olup tüm kararlarımızda da imzası vardır. Odamız ve şahsımla ilgili aşağıdaki suçlamalarda bulunmuştur. Bu suçlamalara maddeler halinde cevap vereceğim. Değerli üyelerimizin takdirine:

20 YILDIR AYNI ZİHNİYET YÖNETİYOR BİRŞEY YAPILMIYOR İDDİASI

Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek ve odamızın fiziki şartlarını iyileştirmek için odamıza Hacıkasım mevkii Tanjant yolu üzerinde İş merkezinde 2 katlı mülk aldık.


Odamızın kurmuş olduğu Bakkalım A.Ş. 2003 yılında bugünkü mevcut yerinde hizmet vermeye başlamıştır. Bakkalım A.Ş. yi daha da geliştirerek, ürün çeşidimizi artırarak, üyelerimize her geçen gün daha iyi hizmet vermenin mücadelesini verdik. Şirket Trabzon’un fiyat, kalite ve hizmet yönünden sigorta görevini üstlenmiştir. Odamızın kurmuş olduğu Bakkalım A.Ş. nin katkılarıyla Bakkalım projesi adı altında üyelerimizin işyerlerini yenileyerek, çağa uygun bir şekilde dizayn edip üyelerimizin iş yerine yeni bir görünüm kazandırılarak halkımıza daha iyi hizmet etme imkanı sağlanmıştır. Projemiz için Kosgeb’e yaptığımız talep değerlendirilip kısmen destek verilmiştir. Bu proje üyelerimizin talepleri doğrultusunda devam edecek.Halen şartlara uyan her üyemiz Bakkalım çatısı altına girebilir.

PROJEMİZİ GEREKLİ DOKÜMANLARIMIZLA BAKANLIĞA SUNDUK

Projemizle ilgili Bakanlığımızda bizden sunum istemiştir. Projemizi gerekli dokümanlarımızla bakanlığa sunduk. Odamızın çalışmaları ve şirketimizin faaliyetleri görsel ve yazılı, ulusal ve yerel, basında ilgi görerek Türkiye genelinde tanıtılmıştır. Odamızın ve şirketimizin örnek çalışmaları Türkiye genelinde duyulunca; özellikle üst kuruluşumuz olan Bakkallar ve Bayiler Federasyonu yönetim kurulu olarak ve  bir çok ilden çalışmalarımızı yerinde görmek için yöneticiler ziyarette bulunmuştur. Trabzon’umuza ve odamıza yakışır şekilde ağırlanmıştır. 
Şehrimize görüntü açısından, üyelerimize de maddi açıdan zarar veren seyyarla ilgili odamızın valilik, belediye, emniyet, maliye ve sanayi ticaret müdürlüğü ile yapmış olduğu girişimler neticesinde valilik bu sorunu çözümlemiş olduk ve şehir merkezinde seyyar olayını bitirdik. Üyelerimizin aileleriyle beraber dönem dönem yayla şenlikleri düzenledik. 

ETKİNLİKLER VE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOSGEB kanalıyla imalatçı esnafa verilen can suyu kredisi odamız ve üst kuruluşların mücadelesi sonucunda odamız üyelerine de verilme hakkı sağlandı. TAPDK belgeleri, odamıza müracaat eden üyelere Tarım İlçe Müdürlüğünce yenilendirilmiştir. Odamızca Mesleki Eğitim merkeziyle iş birliği yapılarak odamız ve şirket toplantı salonunda hijyen eğitimi verdirilmiştir. Verilen hijyen eğitimi kapsamında 480 üye ve çalışanına belge aldırılmıştır. 2007 yılında bakanlıklarla, Trabzon milletvekilleriyle ve yerel yönetimlerle marketler yasasıyla ilgili yazışmalar yaptık. Dönem dönemde takipçisi olduk. Meclise intikal ettirilecek cevabını aldık. Fakat bugüne kadar yasa maalesef çıkmamıştır. Mücadelemiz devam ediyor. Odamızın kurmuş olduğu Bakkalım A.Ş. den en fazla mal alan üyeler arasından mesleki bilgilerini geliştirmek, gıda fuarlarını ziyaret etmek, ülkemizin tarihi yerlerini görmek, üyelerimizin birbiriyle tanışıp kaynaşması için geziler düzenlenmiştir. 


Pandemi süreciyle birlikte üyelerimizin işyerleri dezenfekte edildi. 14 Kural- Maske/Mesafe broşürleri dağıtıldı. Bu çalışma esnasında odamızın şu sayılı üyesidir yapışkanları üyelerimizin iş yerlerine yapıştırıldı.

BÖYLE ÇAMUR AT İZİ KALSINLA SEÇİM ÇALIŞMASI OLMAZ

İşyerleri kapalı kalıp mağdur olan üyelerimize gerek odamızdan gerekse Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerimizden kısmi yardımlar yapıldı.  Tüketiciyi bakkallara yönlendirmek içinbakkalına sahip çık afişleri hazırlatılıp şehrimizin genelinde bulunan bilbord ve raketlere astırdık. Bu çalışmamızla ilgili Büyükşehir ve Ortahisar Belediye başkanlarımıza da verdiği destekleri için teşekkür ederiz. Bunlar 20 yıldır yapmadığımız söylenenlere birkaç örnek. Böyle çamur at izi kalsınla seçim çalışması olmaz projen varsa onu anlat. Sayın Ali Çolak son 8 yılı asıl olmak üzere yönetim kurulu üyemizdir. Sorumsuz ve rant ekibi dediği yönetimde kendiside var olup bütün kararlarda imzası vardır. 

Editör: TE Bilisim