İlaç Gibi Geldi

26-28 Nisan tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti istişare kampına Bakanlar, MKYK üyeleri ve tüm belediye başkanları iştirak etti. Belediyelerin ekonomik olarak sıkıştığı dönemde böyle bir buluşma Başkanlara ilaç gibi geldi.

Turhan’dan Söz

Trabzonlu Bakan Cahit Turhan’a taleplerini ileten Büyükşehir Başkanı Murat Zorluoğlu ve ilçe belediye başkanları olumlu cevap almanın mutluluğunu yaşarken Turhan’ın Bayrama kadar belediye başkanlarının  taleplerinin çözümüne çalışacağı bilgisine ulaşıldı.

Siyasi Partilerin Genel Başkanlarının Bakan ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının aynı masa etrafında oturmaları fevkalede önemlidir.

Tayyip Erdoğan AK Partiyi kurduğu günden itibaren taban siyaseti, istişare ve ortak akıla son derece önem verir. Milletvekilleri ve Bakanlarla yaptığı kamplarla partiyi zinde tutmaya çalışır. Bu kamplara da yeni seçiler belediye başkanlarını da mutlaka dahil eder.

26-28 Nisan tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen kampa Bakanlar, MKYK üyeleri ile birlikte yeni seçilen tüm belediye başkanları  da iştirak ettiler. Belediyelerin ekonomik olarak sıkıştığı dönemde böyle bir buluşma belediye başkanlarına ilaç gibi geldi onları son derece mutlu etti.

Koltuğa yeni oturan Belediye Başkanlarından bazıları aldıkları borç yükünü anlatmaya çalışırken bazı belediye başkanları ise personel maaşlarını ancak toparlayıp hizmet yapamamaktan yakındılar. İşte bu taleplerini de tek, tek Bakanlara anlatma fırsmatı buldular.

Büyükşehir Belediye Başkanları da ağırlıklı olarak Ulaştırma ve Alt Yapı bakanı Cahit Turhan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Selçuk’a taleplerini ilettiler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kızılcahamam toplantısına meclis 1. başkan vekili Atilla Ataman ile birlikte katıldı. Ulaştırma Alt yapı Bakanı Cahit Turhan ile biraraya gelen Zorluoğlu’nun buluşmasına Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ile birlikte Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim’de katıldı.

Trabzonlu Bakana taleplerini ileten Zorluoğlu ve ilçe belediye başkanları olumlu cevap almanın mutluluğunu yaşarken Turhan’ın Bayrama kadar belediye başkanlarına destek sözü verdiği de gelen bilgiler arasında.
Editör: TE Bilisim