Cemal Gürsoy'un Gürsoy'a Teşekkürü
 
Arsin’in sevilen esnaflarından Cemal Gürsoy Belediye Başkanı Sait Gürsoy’un çalışmalarını bakın nasıl övdü: ‘İlçemizin yetiştirdiği kıymetli insan başarılı belediye başkanımız Sayın Muhammet Sait Gürsoy makamına oturduğu gün ile hiç kimseyi öteleştirmeden 7/24 görevinin başında olup ilçemizin en önemli sorunu olan pazar yerini halka açarak ikinci sorunu ilçemizdeki kaldırım işgaline son vererek ilçe halkının daha rahat ve huzurlu bir şekilde çarşıya inerek alış veriş yapmalarını sağlamıştır.

Araçların çarşıdan çekile bilmesi için yeni otopark yerleri kiralamıştır. Her yerde olduğu gibi ilçemizde de kar yağışı mevcut olup 14 araç 25 personel ile sabahlara kadar personelin başında durarak hiç bir kapalı yol bırakmamıştır. Hastalara anında müdahalede bulunup hastanelere yetişmesinde yardımcı olmuştur. İlçe merkezimizde kapanan yolları tankerlerle denizden su alarak doğal yıkama yaparak ilçe merkezine ve mahalle aralarına ter temiz hala getirmiştir. Holefter organik pazarını açarak kadınların doğal ürünlerini satmalarına vesile olmuştur. Daha ilçemizde yapılacak çok işler vardır.’
 
Trabzon Hazırlığı
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun makamında ziyaret eden Katar Hava Yolları Türkiye büro şefi Evren Ökmen,  plaket takdim ederek desteklerini istediler. Görüşmede, Trabzon-Katar / Katar-Trabzon direkt uçuşlarının haftada 3 sefer şeklinde 20 Mayıs 2020'den itibaren başlayacağı açıklandı.
 
Atalay’dan Ziyaret
 

Trabzon emniyet müdürü Metin Alper’i makamında ziyaret eden gençlik ve Spor eski Genel müdürü, BİK eski Genel müdürü Mehmet Atalay hayırlı olsun dileklerini sunup başarılar diledi.
 
 “Yarına dair siyasi hesabımız yok”
 
İyi Parti'nin Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu, “ Bugün ülke dünden kötü ancak en kötüsü bugün insanların dünden karamsar olması, yarına dönük de umutlu olmaması. Siyaset dediğimiz; bize göre sivil toplum faaliyetini, sosyolojik bir olguyu ifa ederken çıkış noktamızın millet, öznemizin de memleket olduğunu her zaman vurguladık. Bir var olma savaşı değil bulunduğumuz arena.
 
Varlığını değerli kılacak, belki var etme yani sorunu, çözümü, yanlışı, doğruyu rasyonel bir perspektifle yetkili, etkili yerlere iletme, sonrada dönüp millete hesap vermenin zaruret olduğu bir portredeyiz. Biz siyaseti şahsi hesaplar için bir araç göremeyiz,  görmemeliyiz. Siyaset gerçek anlamda amaç olmalı. Bu ülkenin var olmasının garantisi şahadetlere şahit oluyoruz her gün. Bu ülke birileri var diye değil, hala vatanı için ölen evlatları var diye var kainat var oldukça da bu şahadetlerin sayesinde var olacak. Kendini vazgeçilmez zannedenler Şehitliğin ne olduğunu bilmiyorlar demektir. Bu olayları iyi okuyup "neredeyiz ve neden buradayız" diye kendimizi sorgulamalıyız. Siyaset merkezli değil esasen tüm meslek grupları için bu otokontrol geçerli olmalıdır.
 
Çebi’nin Ağır Misafirleri
 

MAK Danışmanlık araştırma şirketi genel Müdürü Mehmet Ali Kulat oğlu İmran Kulat ile Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’yi Deliklitaş’taki karargahta ziyaret etti. Ankara merkezli MAK Danışmanlık araştırma şirketi genel müdürü Mehmet Ali Kulat, bazı araştırmalar için birkaç gün kentte kalacak. Özellikle AK Parti kongresi ile ilgili kentte araştırma yapacak olan Kulat, adı il başkanlığı için geçen Çebi’yi de makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
 
Mahkumlardan Depremzedelere Yardım
 

Türkiye geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Elazığ ve Malatya depreminde büyük bir birliktelik gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardımlar gerçekleştirildi. Trabzon’dan da bir çok kesim bu yardım talebine sessiz kalmadı. Bu hassasiyete Trabzon’daki mahkumlar dahi destek oldu. Beşikdüzü Açık Cezaevi mahkumları da bölgeye yardım için aralarında topladıkları paraları adalet bakanlığının da aracılığıyla ilgili hesaba gönderdiler. Beşikdüzü açık cezaevinden bizi arayan mahkumlar, “Bölgedeki vatandaşları bu soğuk günlerde Türk milleti yalnız bırakmaz” mesajını da verdi.

Editör: TE Bilisim