Balta, mesajında, Kurban Bayramı'nın önemine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Bilindiği üzere, tüm dünyayı etkisi altına alan ve nice ölümlere neden olan Covid19’la mücadelede ülkemizin büyük başarısı, uluslararası alanda gurur verici bir takdir kazanmıştır. Ancak, bu başarımızın devam edebilmesi bütün vatandaşlarımızın virüsle mücadelede belirlenen kurallara azami dikkat ve titizlik göstermelerine bağlıdır.

Bayram münasebetiyle dost ve akraba ziyaretlerine bir süreliğine ara vermemiz, belirlenen yerlerde ve kurban kesim yerlerinde bulunduğumuz süre içerisinde de sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız, hem kendi sağlığımız hem de toplumumuzun sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Araçlarıyla yollara çıkan tüm kardeşlerimden dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini; velhasıl trafik kurallarına harfiyen uymalarını istirham ediyorum.  Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için, lütfen hepimiz üzerimize düşenleri yapalım.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm Trabzonlu hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Kurban bayramının milletimize, İslam âlemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı haktan niyaz ediyorum."
Editör: TE Bilisim