Sayın Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Grup konuşmasında, Sayın Genel Başkanımıza çok ağır ifadelerle hakaret etti’ dedi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Sıraya girmişler, ama olayları değerlendirirken bir akıl süzgecinden geçirip değerlendirmek lazım. Engin bey o açıklamaları keyfinden veya durduk yere yapmadı. Sayın Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Grup konuşmasında, Sayın Genel Başkanımıza çok ağır ifadelerle hakaret etti. Aynı tonda, aynı sözlerle. Engin beyde, aynı söylenen o sözleri isim belirtmeden iade etti. Konu bu kadar basittir” dedi.  Olayın baştan yanlış olduğunu ifade eden Kaya, “Tabiki bu doğru bir şey mi? Baştan yapılan yanlış. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü sağlaması gereken sayın Cumhurbaşkanı, savaş meydanlarında kurulmuş, Ulusal Kurtuş Savaşını örgütlemiş bir partinin Genel Bakanına ağza alınmayacak laflar söylüyorsa, hakaret ediyorsa önce o konuşan arkadaşlar, bugün yağcılık kuyruğuna giren arkadaşlar  oraya bakacaklar. Durduk yere Engin bey çıkıp o sözleri söylemedi. Yani CHP Genel Başkanına söylenenler ifade özgürlüğü kapsamında olacak var mı böyle bir şey!” diye sordu.  

Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir kere bütün bu olayları katiyen doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Milletvekili olarak ülkenin sorunları ile sıkıntıları ile derdine derman üretmemiz lazım. Ama maalesef milletin bu görevi yapsın diye iş başına getirdiği AKP Genel Başkanı, CHP’nin pırıl, pırıl Genel Başkanına laf söylemeye çalışacak. Elbette bu Genel Başkanın arkasında koskoca CHP Örgütü var, 11 milyon oy veren insan var.   Gerçekten üzüntü duydum. Ben Trabzon’da şehit cenazesindeydim. Mecliste ki arkadaşlar konuştum. Bütün olayları başlatan AK Partili arkadaşlardır. Gerçekten utanç duyuyorum. Bu ülkede temel sıkıntı, geçim sıkıntısı ve gelen şehitlerimizdir. Parlamentoya yakışmayacak işler oldu” 


 
Editör: TE Bilisim