‘Geçtiğimiz hafta ilçemizi ziyaret eden İçişleri Bakanımızdan randevu talep eden Saadet Partisi belediye meclis üyesi Baki Malkoç ve Taşönü muhtarı ile bir heyet, belediye başkanımız sayın Recep Çebi'nin de bulunduğu toplantıda İçişler Bakanımıza Baki Malkoç tarafından konu ile ilgili sunum yapıldı. Sayın Süleyman Soylu heyetin talebini haklı bularak, tarafları Ankara’da davet etti. 

Ankara'daki toplantıya katılan Saadet Partisi meclis üyemiz sayın Baki Malkoç, mahalle muhtarımız İbrahim Yakupçebioğlu, Karşıyaka muhtarı Abdullah Balçın, Ortaköy muhtarı Bilal Keskin ve Muhtarlar Başkanı Rasim Çebi, bizleri konu hakkında bilgilendirerek, taraflarca sayın İçişleri bakanımızın nezaretinde yapılan toplantıda, davamızda haklı olduğumuz, on beş gün içerisinde vahşi depolamadan vazgeçilerek, insan sağlığını tehdit etmeyecek gerekli ekipmanların temin edilmesi hususunu tesis yönetimine bildirdiler.

 Aksi takdirde çöp tesisini kapatma dahil tüm yaptırımların uygulanacağını ifade ettiler. Bize göre, bir doğa harikası ve şehrin akciğerleri olan bu yerde, kesin çözüm çöp tesisinin olmamasıdır. Ancak gelinen noktada çözüm için yapabileceklerinin bu olduğunu beyan etmişlerdir.  Alınan bu kararların seçim sürecine girilirken zaman kazanmak değil de çözüm bulmak olduğuna, atacakları adımlar ile inanmak istiyoruz. Süreci takip edeceğimizi beyan ederken, çözüm için emek sarfeden yetkili ve aziz halkımıza teşekkür ederim.’
 

Editör: TE Bilisim