HDP’ye “Eğer kimin adam kaçırdığını merak ediyorsanız Diyarbakır’daki HDP İl binasının önündeki annelere sorun, cevabınızı çok iyi şekilde alırsınız.” şeklinde cevap veren Cora, “Bizim, tek borcumuz hakikati haykırmaktır. Siz fezahatlerinizin farkında değilsiniz. Türkiye Cumhuriyeti devleti adam kaçırmaz, eğer adam kaçıran arıyorsanız Diyarbakır'da HDP il binasının önündeki Diyarbakır annelerine gidin. Kimin adam kaçırdığını, kimin adam kaçırmadığını onlara sorun. Cevabınızı çok iyi bir şekilde alırsınız. Bunları söylerken yüzünüz de hiç kızarmıyor. Yüzsüz bir şekilde, şuursuz bir biçimde bunları söylüyorsunuz, kabul etmiyorum. Burada sizin zehirli telkinlerinizi dinleme lüksümüz yoktur, telkinlerinize ihtiyacımız yoktur.” dedi.
 
ÖĞRENCİLERE ENGELLERİ KOYAN AK PARTİ MİYDİ?
 
Gençlerin mutsuz olduğu şeklindeki söylemlere de yanıt veren Cora, “Gençler mutlu değil diyorlar. Öncelikle eğitim hakkı elinden alınan gençler AK Parti döneminde miydi? Başörtülü öğrencileri üniversite kapılarında eğitim hakkından mahrum bırakan, katsayı engeliyle beraber gençlerimizi üniversiteli yapmayan, lise mezunu olarak bırakan hangi iktidardı ki AK Parti gençleri mutsuz eyledi? Üniversite kapılarını önünde sürekli olarak öğrencilerin eylem yaptığı ‘Harçları istemiyoruz, harçları kaldırın.’ şeklindeki pankartlar açtığı dönem hangi dönemdi? Krediler, burslar... En fazla kredi veren iktidar, en fazla burs veren, ayrım yapmadan veren ve öğrenciye bu kredi ve burs miktarlarını artıran AK Partidir. Yine, hangi gencimiz spor yapmak istiyor da spor yapmasına engel bir durum oluşturuluyor? Şu an köylere, ilçelere kadar semt sahalarını, yüzme havuzlarını ulaştıran iktidar AK Partidir. Genç istihdamı da destekleyen biziz, genç girişimcilere teşvik imkânlarını da sunan AK Partidir. Bunlar, en büyük oranda AK Parti döneminde sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Cora, “Seçilme yaşını düşürdük diye mi, her ilde kütüphane sayısını artırdık diye mi, her öğrenciye 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında şehirden şehre bütün kültürel projeleri tanıttığımız için mi gençlerimiz mutsuzdur? Biz gençlerimizin her zaman yanındayız. Gençleri destekleyen, gençlere önem veren, gençlerin her alanda yanında yer alan bir siyasi iktidarız.”
 
 
 
Editör: TE Bilisim