Ancak bu karar 300 metrelik bir caddenin trafiğe kapatılmasından öte, şehrin alışkanlıklarını ve dinamiklerini doğrudan etkileyecek bir karardır” dedi. 

Çiçek, “Deva Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak Maraş Caddesinin trafiğe kapatılması konusundaki haberleri yakından takip ettik ve konu ile ilgili gerek akademisyenlerle gerekse meslek odalarıyla istişareler yaptık.  Dünyanın gelişmiş ve kentleşme anlamında örnek gösterilen şehirlerinde, şehir merkezleri mümkün olduğunca yayalaştırılmaktadır, dolayısıyla caddenin trafiğe kapatılmasıyla ilgili ilk düşüncemiz olumlu yönde. 

Yalnız unutulmamalıdır ki bu karar 300 metrelik bir caddenin trafiğe kapatılmasından öte, şehrin alışkanlıklarını ve dinamiklerini doğrudan etkileyecek bir karardır.  Bu bağlamda, şehrimizin zaten ihtiyaç duyduğu araç depolama alanlarına ihtiyacın ciddi derecede artacağı aşikardır. Dolmuşçularımız da dahil cadde esnafımızın, cadde kapatıldıktan sonra mağdur edilmemeleri için azami çaba gösterilmelidir ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmalıdır.  Bugünün çözümlerinin yarının sorunları olmadığı bir Trabzon hayali ile, şehrimizdeki gelişmeleri yakından takip edip, olumlu veya olumsuz eleştirilerimizi vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. “
 

Editör: TE Bilisim