Fatsa’da siyanürle altın ayrıştıran şirketin çalışmalarının durdurulması için mücadele veren Fatsalı vatandaşlar TBMM'de İYİ Parti Grubu'nu ziyaret ederek İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ile görüştü.

TBMM ziyaretinin ardından Fatsalı vatandaşlarla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndaki ÇED İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısına katılan Örs, "Fatsa'da yaşanan doğa tahribatını yakından takip eden bölge milletvekili olarak Fatsalı hemşerilerimizle itirazlarımızı komisyona ilettik. Toplantı sonucunda Fatsa altın madenindeki ÇED sürecinin durdurulması kararı alındı." dedi.

Milletvekili Hüseyin Örs konu ile ilgili açıklamasında "Fatsa'da yaşanan doğa katliamına karşı ilk günden beri Fatsalı hemşerilerimizin yanında olduk. Mersin Milletvekilimiz Zeki Hakan Sıdalı ile birlikte bölgeyi ziyaret edip incelemelerde bulunmuştuk. Siyanürlü maden ayrıştırma ile doğası tahrip edilen ve mağdur olan bölge sakini hemşehrilerimizin mücadelesi sonucunda bölgede yapılan maden çalışmalarında kapasite artırımı yapılamaması ve alanın genişletilmemesi yönünde çıkan karar sevindiricidir. Yeşille mavinin buluştuğu güzel ilçemiz Fatsa'da ve bugün burada tepkilerini dile getiren; toprağını, yeşilini, fındığını koruma mücadelesi veren, tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. İktidar İnşallah bu karardan ders alır ve özellikle bizim güzel Doğu Karadeniz Bölgemizde doğa tahribatına neden olan uygulamalarına son verir. Bu karar örnek olsun, iktidar Doğu Karadeniz’in doğasından elini çeksin, kıyım durdurulsun." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim