Pazartesi Saat 14.00’da Osman Turan kongre merkezindeki konferans’ta 15 Temmuz Fetö darbe teşebbüsü ve Türkiye’nin bugünü geleceğini anlatacak olan Av. Şeref Malkoç bugün geleceği kentte bir dizi de ziyaret yapacak.

ŞEREF MALKOÇ KİMDİR?

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç 1960 yılında Trabzon'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı. Lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ortaöğretim Komitesi Başkanlığını yaptı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Trabzon'da 10 yıl avukatlık yaptı. Bu süre zarfında Yavuz Selim Vakfı ve Trabzon Kültür Evi de dahil olmak üzere birçok STK'da yönetici olarak çalıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Anayasa Hukuku dersleri verdi.

SAVUNAN ADAM

Refah Partisi(RP) Trabzon İl Başkanlığı yaptı. 1995-2002 yılları arasında 20. ve 21. Dönem Trabzon Milletvekili seçildi. TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü, Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Refah Partisi(RP) ve Fazilet Partisi(FP) kapatma davalarının savunmasını hazırladı ve bu partileri Anayasa Mahkemesi’nde savundu. Refah Partisi(RP), Fazilet Partisi(FP) ve Saadet Partisi’nde(SP) Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 54. Hükümetinin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a 10 yıla yakın danışmanlık yaptı.

ANAYASA  KİTABI YAZDI

Çeşitli ulusal ve yerel radyo ve TV kanallarında yöneticilik yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Yüksek Seçim Kurulunda iki yıl temsilciliğini yürüttü. YSK’daki görev süresi boyunca 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerine katkıda bulundu. Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile ilgili yazı ve makaleleri çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. “40 Soruda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” adlı kitabı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlık görevini yürüttü.

2.KEZ SEÇİLDİ

15 Kasım 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından Kamu Başdenetçisi olarak seçildi. Bu görevi 4(dört) yıl sürdürdükten sonra 11 Kasım 2020 tarihinde yeniden Türkiye Kamu Başdenetçisi olarak seçildi. Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 81 ildeki onlarca Üniversiteye ziyarette bulundu, “Adalet ve İnsan Hakları” temalı konferanslar verdi. Ayrıca Kamu Başdenetçiliği süresince Türkiye’nin 81 iline ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlar ile bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi ve o bölgenin yöneticileri ile vatandaşlarının buluşmasını sağladı. Yurtdışında ve yurtiçindeki çalışmalarıyla Ombudsmanlık kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı da bulundu.

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kasım 2019'dan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği(İİTOB) Başkanı ve Asya Ombudsmanlar Birliği(AOB) Yönetim Kurulu Üyesidir. Evli ve 3 evlat sahibidir.

Editör: TE Bilisim