İYİ Parti Tonya İlçe Başkanlığı ikinci Olağan Kongresi Ali Koç Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongre öncesi İdlib şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Kongreye, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.

Yoğun bir katılımla ve tek liste ile gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ali Paşa Latifoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan ve milletin sorunlarına çare üretmek için TBMM'de olduklarını belirterek AK Parti'ye yüklenen Örs, "Hani uzunca bir süredir sizde hâkim olan "Ceketimi koysam seçtiririm." dönemi var ya, o dönem bitti, haberiniz olsun." dedi.


Türkiye'nin gerçek gündemi ile iktidar partisinin anlattığı sanal gündemin farklı olduğunu belirten Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler milletin vekili olarak TBMM'de üllkenin ve milletimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, milletin sıkıntılarını gidermek, refahını artırmak, toplumsal barış ve huzuru kalıcı şekilde temin etmek için çalışıyoruz. Milletten uzak, milletten kopuk, "Benim dediğim dedik, çaldığım düdük." misali cakalı, tafralı, burnu havada bir siyaset anlayışı milleti ekonomik olarak perişan etmiş, gencinden emeklisine vatandaşımızı umutsuzluğa, çaresizliğe sevk etmiştir. Ülkenin gerçek gündemi farklı, iktidar ve onun yandaş medyasının milletimize gösterdiği sanal gündem ise farklıdır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in güzel bir sözü var: "Bizler koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz." Bu söz aslında "Biz İYİ PARTİ olarak her zaman halka gideceğiz, millete gideceğiz; Ankara'da koltuklarımızda oturup kalmayacağız." anlamındadır. Bu çerçevede sürekli köylerde, şehirde, meydanlarda ve  her yerde, halkımız ile beraberiz. Gördüğümüz manzara şudur: Fukaralık gizlenemeyecek boyutlardadır, esnaf şikâyetçidir. Esnaf, elektrik parasından şikâyetçidir, stopaj vergisinden şikâyetçidir, maliyetlerin yüksekliğinden şikâyetçidir, alım gücünün düşmesinden şikâyetçidir. Çiftçilerimiz şikâyetlerini yüksek sesle dile getiriyorlar; hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz sütün para etmediğini, tarımla meşgul olanlar ürününün pahalıya mal olduğunu söylüyorlar, mazotun, gübrenin, ilacın çok pahalı olduğunu açık seçik olarak ifade ediyorlar. Özellikle, iktidar partisine mensup arkadaşlarıma sesleniyorum, vatandaşın tepkilerini lütfen, gidin, bizler gibi yerinde dinleyin. Hani uzunca bir süredir sizde hâkim olan "Ceketimi koysam seçtiririm." dönemi var ya, o dönem bitti, haberiniz olsun. Sokakta önümüzü çeviren gençler vardı dün "İşsiziz, işsiziz!" diye haykırıyor. Öğrenciler "Bir gün okula gidiyoruz, bir gün de bir iş arıyoruz ki gündelik ihtiyaçlarımızı karşılayalım." diyorlar. Gençlerin iktidara güveni kalmamış, gelecek umudu da tükenmiştir."


Konuşmasının son bölümünde halkı İYİ Parti ile buluşturacaklarını söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bugün kongremizin bu denli yoğun bir katılım ile gerçekleşmesi, sadece parti mensuplarımızın değil, taraflı ve tarafsız ilçe halkının da kongremize teveccüh göstermesi hem şahsım hemde partimizin iktidar yürüyüşü açısından önemlidir. İlçe Başkanımız Sayın Ali Paşa Latifoğlu’nu ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte İYİ Parti olarak çok çalışacağız ve mahalle mahalle, ev ev gezerek vatandaşlarımızı İYİ Parti ile buluşturacağız, onları partimize kazandıracağız, üye yapacağız." dedi.
 
 

Editör: TE Bilisim