Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, MHP MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve çok sayıda STK İl Temsilcisi ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, ardından Divan Başkanlığının seçimiyle devam etti.  Kongreyi yönetmesi için Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz seçilirken üyeliklerde Süleyman Latif Yunusoğlu ve Hasan Kalyoncu’da yer aldı.

KUŞATILDIK, SATILDIK, İHANETE UĞRADIK
 
Kongrede daha sonra ise siyasi konuşmalara geçildi. Kongrede ilk olarak İl Başkanı ve İl Başkan adayı Bekir Sıtkı Tarım konuştu. 
Tarım, şu ifadeleri kullandı: Kafası boş yaratıkların, beyinlerini şeytanın çalışma odası seçtiğinden ki her türlü fitne ve yalan dolu kirli bilgilerle mevzi kapmaya çalışanların durumuna sadece artık üzülmekten başka yapacak hiç bir şeyimiz yoktur. Önümüzdeki dönemimizin önemli deflerimizden biri budur, bunu da başaracağız. Her şeye rağmen Trabzon, hedefe kitlenmiş güçlü kadrolarıyla sorunsuz bir biçimde liderlerinin ve Cumhurbaşkanı ittifakının sonuna kadar arkasındadır. Türkiye’nin bu kadar meselesi varken, toplum hayatımızı hiçe sayarak kendilerinin siyasi ihtirasları adına iş birlikçi tutumlardan ayıramayıp, şifre taşıyan değişik sözlerle ülkemiz aleyhine temennilerde bulunanların kötü niyetleri apaçık ortadır.

Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı artık kronikleşmiş ve çaresi imkansız olduğu ahlaksızlık hastalığına yakalanmışlardır. Göreve geldiğimiz gün itibariyle, parti binalaramızdan Genel Başkanımız ve Genel Merkezin kesinlikle tartışılmayacağını yerleştirdik. Efendim biz içimizden tartışabilir tezini de yasakladık. Bunu savunanlara baktığımızda kişilerin sadece fitneye ve kötü niyetlere hizmet ettiklerine şahit olduk. Sonunda başardık ve yıllar geçtikçe her söylediğinin doğru olduğunu gördüğümüz liderimiz bırakın tartışmaya açılmasını onu hiç yormamak, teşkilatlara zarar vermemek adına Trabzon’da neler yapabileceğimizden başka hiç bir şey düşünmedik. Kuşatıldık, satıldık, ihanete uğradık ve hiç yılmadık. Bir heyecandır bizimkisi, tutkusu eksilmeyen, duruşu eskimeyen, başı hiç eğilmeyen. Bir kahramanlıktır, bizimkisi karanlığı yaran, korkuyu yenen, korkulukları yere seren.

Biz bu hareketin mensupları, siyasi ahlaksızlıkların var gücüyle yarıştığı ortamda biz sterilize kalmaya gayret edeceğiz. Bizim aklımız sadece Türkiye’dir. Sinekler ne anlar kovınana bal taşıyan arının aşk sancısını. Aziz devletinin ve milletinin hizmetkarı Devlet bey varken,  gezmidiği parti, kalmayan çapsızları, çulsuzları, MHP’ye düşmanlık besleyenleri bize sevdirmediğin için sana binlerce şükürler olsun Allah’ım”

ÜLKEM MİLLET İLKESİ

 Aslen Trabzonlu olan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise, “Biz bir intikam hareketi değil, Türk Milletinin üye dünyanın geleceğine talip olan hareketiz. Buna göre davranıp ve yolumuzu çizeceğiz. 
Önce ülkem ve milletim, sonra lider, teşkilat ve doktrin. MHP Ülkücü hareketin siyasi anlayışının temeli olan önce ülkem ve millet ilkesi her zaman Türk Milliyetçilerinin yolunu açmaktadır.  Her türlü saldırıya karşı, 1969 yılında yakılan 9 ışık meşalesi bugün burada sizin ellerinizde yükselmektedir” dedi.
 
CUMHUR İTTİFAKI GÜVENLİK ZIRHIDIR

 Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sadir Durmaz, “Trabzon değerlerimize düşman olanların önünde her zaman geçilmez olmuştur. Milli varlığımıza kast edenler Trabzon’da barınam…
 
Editör: TE Bilisim