Bartın Valiliği ve Bartın Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” adlı konferans gerçekleştirildi. Video konferans uygulaması aracılığıyla düzenlenen ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan etkinliğe Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte üniversitenin akademik ve idari insan kaynağı, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

“DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZLIĞA UĞRATILDI”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Uzun, “Bu ülke, 15 Temmuz 2016 tarihinde devlet hayatında görülebilecek en sinsi saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Rabbimizin yardımı ve milletimizin olağanüstü cesaretiyle başarısızlığa uğratılan hain darbe girişiminde, 251 vatan evladı hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit olmuşlardır. Her kesimden ve her yaştan vatandaşlarımız, darbe gecesi şehitler kervanına katılarak sadece bugünümüzü değil aynı zamanda geleceğimizi de kazanmışlardır. Bu düşüncelerle başta 15 Temmuz kahramanlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret, hayatta olanlara afiyetler temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SAHİBİNİN AZİZ MİLLETİMİZ OLDUĞU BİR KEZ DAHA TEYİT EDİLMİŞTİR”

Rektör Uzun, 15 Temmuz’un hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde, ülkemiz için bir işgal girişimi olduğunun hep hatırlanması gerektiğinin de altını çizerek “Bin yıldır hep süregeldiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesinde de, Türkiye’nin sahibinin aziz milletimiz olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Milli iradeyi ayaklar altına almak ve geleceğimizi karartmak isteyenlere karşı kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden ve her meşrepten insanıyla milletimiz, tarihi bir ders daha vermiştir. Hürriyet aşığı bu millete zincir vurmak isteyenler tekrar denemişlerdir ve şükürler olsun ki başaramamışlardır. İşte bu nedenle, ‘Ölümü de öldüren’ bir kararlıkla verilen destansı mücadelenin kahramanları unutulmamalıdır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE DARBELER VE 15 TEMMUZ”

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş tarafından verilen konferansta ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanlar aktarılarak, 15 Temmuz demokrasi şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz saygıyla anıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşananların unutulmaması gerektiğini ifade eden Beriş, “Bizim hafızamızda 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların sürekli olarak canlı tutulması gerekiyor. Böyle darbe teşebbüslerinin olmaması için bunu yapmamız gerekiyor. Hain gecede milletimizin gösterdiği üstün cesaret ve fedakârlığı, tarihe altın harflerle yazılan kahramanlığı canlı tutmamız gerekir.’

Editör: TE Bilisim