Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere milletvekili arkadaşlarımızla Anadolu'yu adım adım dolaşıyoruz; il il, ilçe ilçe Türkiye'nin her bölgesinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Şahsen ben son bir ayda Aksaray, Kırşehir, Ordu, Mersin ve geçtiğimiz hafta da Edirne illerimizdeydim, değerli milletvekillerimiz de başka şehirlerde programlarını yaptılar. Bu saha çalışmalarında gördük ki insanımızın yaşadığı sorunlarla akşam medyanın tartıştığı sorunlar birbirinden çok farklı, gündüz sokakta yaşananla akşam televizyonda konuşulanlar bir değil.

Buradan AK PARTİ'li arkadaşlarıma biraz seslenmek istiyorum: Değerli arkadaşlar, esnaf "Bir gün bile dayanacak gücümüz kalmadı." diyor, siz "Müjde müjde, yeni Anayasa çalışmasında yol aldık." diyorsunuz. 2 milyon küsur öğrenci "Tablet ve internete ulaşamıyorum, eğitimden mahrum kaldım." diyor, siz "İngiltere küçüldü, biz büyüdük." diyorsunuz. Çiftçi, üretici "Girdi maliyetleri arttı, ürünüm para etmiyor, traktörüm hacizlendi." diyor, siz "Türkiye 2020'de yüzde 1,8 büyüdü." diyorsunuz. Değerli arkadaşlar, algı karın doyurmuyor. Yapay gündemler, elektrik, su, doğal gaz faturası ödemiyor, siyaset iletişimiyle ay sonu hiç gelmiyor. Siz "Ay'a gidiyoruz, Ay'a gidecek insanımıza astronot, kozmonot demeyelim de ne diyelim?" diye isim ararken, "Ay'daki madenlerden nasıl faydalanırız?" diye televizyon reklamlarında derin akademik tartışmalar yaptırırken, millet "Ayın sonunu nasıl getiririm?" diye düşünüyor. Şunu bilesiniz ki: Milletin gündemi Ay'a gitmek değil, ayın sonunu getirmektir.

Bugün ekonomide, hukukta, liyakatta, kamu idaresinde gelinen nokta partili Cumhurbaşkanlığının getirdiği bir savrulma sürecinin sonucu ve bir parti devleti inşasının tahribatıdır. Bundan umutlu olan bir avuç azınlık vardır ama milletin durumu da ortadır.

Türkiye'nin gündemi yoksulluktur, Türkiye'nin gündemi fakirliktir, işsizliktir, Türkiye'nin gündemi torpildir, adam kayırmacılıktır.

Konuşmamın sonunda yine AK PARTİ'li arkadaşlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum: Milletle inatlaşmayın. Ülkenin gerçek gündemine dönün, milletin sesine kulak verin, vatandaşın derdine derman olun diyor, Genel Kurul saygılarımla selamlıyorum.

Editör: TE Bilisim