AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti Of İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Milletvekili CORA, AK Parti OF İlçe Başkanı Ahmet ÇAPOĞLU, kadın ve gençlik kolları yöneticilerine hayırlı olsun dileklerini iletirken gündeme dair önemli mesajlar verdi.


AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Vehbi KOÇ ve Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU’nun da bulunduğu toplantıda konuşan Milletvekili CORA, dünyadaki tüm savaşların ve mücadelelerinin nedeninin din eksenli olduğunu ifade ederek, “Asıl mesele batı ve doğu diye tabir edilen medeniyetlerin çatışmasıdır. Biz buna daha bilindik ifade ile hakla batılın mücadelesi diyoruz.” dedi. 


ERDOĞAN’IN MÜCADELESİ MAZLUMLARA LİDERLİK YAPMAKTIR


“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mücadelesi sadece Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması ve müreffeh bir ülke haline gelmesi değil; Tayyip ERDOĞAN’ın mücadelesi mazlum milletlere öncü olma, liderlik yapma mücadelesidir, Dünyadaki çarpık düzenine yeniden şekillendirme ve yeniden nizam verme mücadelesidir.” diyen CORA, “Tayyip ERDOĞAN’ın ve AK Parti’nin siyasi serüvenine baktığımız zaman bizim hep mücadelelerle doludur ve çok şükür hepsinden zaferle ayrıldık. Cumhuriyet mitingleri ile başlayan, 27 Nisan e-muhtırası ile uyarıya dönüşen ardından kapatma davası ile neticelendirilmeye çalışılan tekrar darbe planları ile AK Parti ile yolundan alıkoymaya çalışılan, gezi olayları ile Türkiye’yi kaosa sevk etmek isteyenler, 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişimi ile Türkiye’yi tabiri caizse uluslararası ilişkiler nezdinde tu kaka etmeye çalışan ardından hendek barikat olayları ile bölücülük tohumlarının ekildiği, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile Türkiye’nin işgal girişimine maruz kalabileceği süreçlerden milletimizle kurduğumuz gönül bağı ile beraber geçtik. Ezanımızı dindirtmeye, bayrağımızı indirtmeye, bu vatanı bölüp parçalamaya çalışanlara, bu devleti yıkmaya çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermedik.” dedi. 


100 YILLIK MÜCADELENİN ZAFERİ


Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile çok önemli bir eşikten geçildiğini söylerine ekleyen CORA, “Bütün bunların gerçekleşmesinin sebebi; muhalefetin iktidar hırsından kaynaklanmamaktadır. Etrafımızda olup bitenleri çok iyi analiz etmeliyiz. Son bir yıl içerisinde Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı harekatı, barış  Pınarı harekatı ve Bahar Kalkanı Operasyonu ile orada oluşturduğumuz yapıyla orada terör devleti oluşmasını engelledik. Yıllardır akamete uğratılan Kıbrıs davasında somut adım atıldı ve Kapalımaraş ziyarete açıldı. Karabağ işgal altındaydı, Türkiye’nin orada yaptığı hamlelerle birlikte şimdi Karabağ özgürlüğüne kavuştu. Karadeniz’de doğal gaz rezervlerini keşfetmiş olmamız Türkiye’nin geleceğini planlama noktasında önemli bir gelişmedir. Türkiye’nin dışarıya karşı bağlılığını kaldıracak bu çalışma belki de 100 yılın çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK FOTOĞRAF PARÇALARINDAN BÜYÜK FOTOĞRAFI GÖRMELİYİZ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin Türkiye ziyaretini de değerlendiren Milletvekili CORA, “Şöyle geriye doğru sarın; 10 gün içerisinde Avrupa Libya’ya aktı. Libya ile anlaşma yapmanın peşine koştu ancak Libya bütün Avrupa ülkelerini kendi ülkesine kabul ederken Türkiye ile yapacağı görüşmeyi bizzat gelip Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek gerçekleştirdi. Bu Türkiye’nin nasıl aşama kaydettiğinin küçük fotoğraf parçalarından biridir. Bu küçük fotoğraf parçalarından büyük fotoğrafı görmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

BATI İLE DOĞUNUN MÜCADELESİ SÖZ KONUSU

“Dünyada yaşanan tüm savaşların hepsi din eksenlidir.” diyen CORA, sözlerine şu şekilde devam etti: “Mesele aslında ezelden beri mücadelesi olan meseledir. Bizi Müslüman olarak, İslam medeniyeti olarak görüyorlar ve kendilerini de Hristiyan medeniyeti olarak tanımlıyorlar. Batı ile Doğu’nun büyük bir mücadelesi söz konusudur. Bize burada alan oluşturmak, fırsat yaratmak istemiyorlar. Hedef Ortadoğu’da kurulmak istenin Büyük İsrail Devleti’dir. Net açık bir şekilde söylüyorum. Bütün mücadele budur. Bugün gazetelere baktığım zaman Ortadoğu’da etkili en gizli ajandası olan ülke İngiltere’dir. İngiltere eski Dışişleri Bakanının yaptığı açıklamada ‘İngiltere Dış işleri İsrail’in etkisi altında bir politika yürütmektedir.’ şeklinde açıklaması oldu. İsrail ilk hedefini gerçekleştirdi. İsrail önce Kudüs’ün olduğu yerde bir devlet kurdu. Şimdi hedefi büyük İsrail devleti kurmak. Bu kadar geniş topraklarda tek başına hakimiyet sağlayamayacağı için bu sefer orada mihver devletler kuracak. İsrail, Pkk gibi terör örgütleriyle devletler kurup orada hakimiyeti böl, parçala, yönet şeklinde sonra onları bir arada toplayacak yapıyı ortaya koymaya çalışıyor. Tüm karışıklıkların sebebi; ne kadar çok karışıklık çıkarılırsa kendi bozulmuş inançlarına göre Armagedon Savaşı’nın hızlandırılmış sürecini yakalayacaklar. Bunu niyetlendirildikleri için bu inanç üzerinden üzerimize saldırmaya çalışıyorlar.”

TERÖRLE BAŞARILI BİR MÜCADELE ORTAYA KOYUYORUZ

Milletvekili CORA, “Bu niyetlerle Pkk ile mücadelemizde hep geri kaldık. İsrail Heronları bize gönderiyorlardı. Tam Pkk’lıların gözükeceği yerde görüntüleri kaydırıyorlardı. Şimdi Allah’a şükürler olsun Türkiye dimdik ayakta duruyor. Savunma Sanayi’nde yaptığı hamlelerle beraber şimdi kendi İHA’larını SİHA’larını üretip terörle başarılı bir mücadele ortaya koyuyor. Savunma Sanayii’nde önceden %30 yerlilik oranı varken bu şimdi %72’lerde. Geçmişte hükümetler Suriye’ye girmedi mi? Girdiklerinde Alman leopar tanklarının farlarını söndürdüler geri çıkmak durumunda kaldık.” açıklamalarında bulundu. 


MÜCADELE BÜYÜK

Geçen hafta gerçekleştirdiği Türk Havacılık Uzay Sanayi ve ASELSAN’ı ziyaret etlerinden bahseden CORA, “Oraları gören Türkiye’nin mücadelesinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi şekilde fark etmiş oluyoruz. Türkiye yerli motoruyla Gökbey, Atak helikopterlerini yapıyor. Kendi silajlarını üretiyor. Türkiye şu anda tek başına savaşa girip tek başına savaştan çıkabilecek silah sanayine sahip bir ülke. Bu bizim için gurur verici olay. Türkiye artık bölgesel güç olma noktasında büyüyen bir ülkedir. Hesap büyük. Büyük bir satranç oyunu oynanıyor. Her alanda bize hamleler yapılıyor. Şu anda da büyük bir Ticaret savaşı var. Her türlü bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar.” dedi.

MONTRÖ TARTIŞMALARI SIRADAN OLAY DEĞİLDİR

CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Montrö tartışmaları sıradan olay değildir. Bu tartışma nasıl başladı buna iyi bakmak lazım. Bir gazetecinin TBMM Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP’a soru sorarken yaptığı örneklendirme üzerinden önce suni bir tartışma ortamı oluşturuldu. TBMM Başkanımızın yaptığı açıklamalar bilhassa birileri tarafından görülmek istenmedi. Amaç bölgede yaşanan gerilimler nedeniyle Montrö üzerinde bir tartışma yaratmak, bize pozisyon biçmeye çalışmaktır. Ukrayna krizinde ne taraftasınız sorusunu soruyorlar... Rusya-ABD gerginliği üzerinden bizi makasa almaya çalışıyorlar.... Montrö tartışmalarını bahane edip onun üzerinden 104 Amiralin gece yarısı darbe bildirisi yayımlaması, adamların unvanı, zamanlaması, Türkiye’nin yaşadığı süreç, yaptığı görüşmeler, Ukrayna’daki kriz hepsi bir arada değerlendirildiğinde basit bir olay olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bu süreçte her an uyanık olmalı, her zaman liderimizin yanında olmalıyız. Mücadele büyüktür.”  

Editör: TE Bilisim