Kaya TRT genel Müdürüne hitaben yaptığı konuşmada; "O kadar tarafsınız ki, hazırladığınız tanıtım videosunda bile AKP genel başkanından başka hiç kimseye yer vermemişsiniz.  Tüm yayınlarınız ve haberleriniz de böyle. Oysa TRT hepimizin kurumudur. Bu kurumun en önemli geliri elektrik faturalarından aldığı pay ve bandrol ücretleridir. Bu paraları 84 milyondan alan TRT sadece AKP'nin yayın organı gibi davranamaz” dedi.

TRT’nin 2017-2018 yıllarının denetlendiği Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu toplantısına TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda söz alan ve TRT’nin en büyük gelir kaynağı olan, vatandaşların elektrik faturalarından kesilen yüzde 2’lik TRT payını anımsatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

TRT AYIRIM VE HAKSIZLIK YAPIYOR 

“Türkiye’de 107 siyasi parti var, Parlamentoda 13 parti temsil ediliyor ve grubu olan 5 parti var. Hiçbirinin genel başkanının resmini, ismini orada görmedik ama AKP Genel Başkanını gördük. Bu ülkede seçimler yapıldı, o seçim döneminde bizim partimize, Cumhuriyet Halk Partisine, İYİ Parti'ye, Milliyetçi Hareket Partisine, diğer siyasi partilere ayrılan zaman dilimi, diğer siyasi parti liderlerine ayrılan zaman dilimi belli, AKP’ye ayrılan zaman dilimi belli. Arada inanılmaz bir orantısızlık var, haksızlık var. İşte bunun bir yansımasını, TRT’nin tanıtımı için hazırladığınız videoda gördük. TRT Elektrik faturalarından katkı payını alırken AKP’li mi, CHP'li mi, MHP'li mi, HDP'li mi, Saadet Partili mi, İYİ Partili mi diye bakıyor mu? Hayır Bakmıyor. Her bir yurttaş o faturalardan TRT'ye pay ödüyor ama TRT yayınlarında ayrım yapıyor, haksızlık yapıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Sizlerden 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılı içinde bulunduğumuz aya kadar olan zamanda AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin parti liderlerinin TRT ekranlarına çıkma süreleri konusunda ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun en son hangi tarihte TRT ekranlarında konuk edildiği konusunda bilgi istiyorum."
 

Editör: TE Bilisim