AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Muhtarlar Federasyonuna ziyarette bulundu.  Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk tarafından karşılanan Ayvazoğlu, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Karşılıklı sohbet şeklinde geçen ziyarette Ayvazoğlu, muhtarların önemine dikkat çekerek “Muhtarlar ülkemizin kılcal damarlarıdır. Millet ile devlet arasında köprüdür. Bundan dolayı muhtarlarımızı çok önemsiyoruz” dedi.

YENİ MUHTARLIK KANUNU

Ziyarette, Ayvazoğlu ile muhtarlar ve millete hizmet için istişarede bulunduklarını ifade eden Aktürk ise, muhtarların daha iyi hizmet etmeleri için yeni muhtar kanunu çalışmalarına dikkat çekti.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK, YETKİMİZ YOK

Muhtarların yeni yetkilerle daha iyi hizmet yapacaklarına dikkat çeken Aktürk, “Sorumluluğumuz çok ama yetkimiz yok.  Artık kanunla bu yetkilerin düzenlenmesi gerekiyor” diye konuştu. 

Koronavirüs sürecinde muhtarların yaptığı katkılara da dikkat çeken Aktürk,  “Muhtarın bir yüzü devlet, bir yüzü millet. Millet olan yüzünde millete hizmet etmek, devlet olan tarafında ise halkın dertlerini dinleyip çözümünü takip etmek var. Biz bayrağımızın gölgesinde, devletimizin bahçesinde milletimizin hizmetkarıyız. Bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim