Yurtların yetersiz olduğuna, konut kiralarının da pek çok öğrencinin karşılayamayacağı kadar yüksek olduğuna vurgu yapan Turhan, “Mülk sahiplerine sesleniyorum, öğrencilerimize müşteri gözüyle bakmayalım, onlar bizim misafirlerimizdir. Kendi çocuklarımızı gözümüzün önüne getirelim ve öğrencilere kolaylık sağlayalım” dedi.
Turhan’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

ÖĞRENCİLER BÜYÜK SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz yıllardır süren zorlu bir maratonun ardından çok önemli bir dönemeci geride bıraktı. Kazandıkları bölümlerin hayırlı olmasını diliyor, hepsine eğitim-öğretim hayatında başarılar diliyorum. Şimdi öğrencilerimizin karşısında harçlar, barınma sorunları, ulaşım masrafları, ders gereçleri alınması gibi hemen tamamı ekonomiyle ilgili sorunlar var. 

MARİFET ÇOK ÜNİVERSİTE AÇMAK DEĞİL, KALİTEYİ ARTIRMAKTIR

Her ilde, hatta ilçelerde üniversite, fakülte açmakla övünen AK Parti iktidarı, yükseköğrenimin kalitesini, niteliğini düşürmekle kalmadı, maalesef öğrencilerimizin başta barınma olmak üzere en temel sorunlarını da çözemedi. İl dışında bir bölüm kazanan ve yurt bulamayan öğrenciler, yüksek konut fiyatlarıyla, kiralarla karşı karşıya. Bu durumda iş biraz da mülk sahiplerine düşüyor. Mülk sahipleri öğrencilere müşteri gözüyle bakmamalı, daha insaflı davranmalı. Kendi çocuklarımızı gözümüzün önüne getirelim ve öğrencilere kolaylık sağlayalım. Her bir öğrencinin şehrimizden güzel duygularla ayrılmasını, arkalarında güzel anılar bırakarak gitmesini sağlayalım. 

BU İKTİDAR EN TEMEL HAK OLAN BARINMAYI, PİYASAYA TESLİM ETTİ

AK Parti iktidarı, en temel insan hakkı olan barınmayı, maalesef piyasaya teslim etmiş durumdadır. Hane halkının konutlarda yaşadığı barınma sorununu, öğrencilerimiz de yaşıyor. Öğrencilerimizin daha kaliteli üniversitelerde okuması, daha insani yurtlarda barınması son derece kolaydır. Sadece ülkeyi ve halkın parasını, bütçeyi yönetenlerin tercihleriyle ilgilidir. 

Yoldan, tünelden, köprüden geçmeyen araca verilen paralarla, havalimanına inmeyen uçağa, yolcuya ödenen paralarla eğitim-öğretimin kalitesi artırılabilir, öğrencilerimizin barınma sorunu çözülebilir, hatta mezun öğrencilerimize iş imkanları da sağlanabilirdi. 

GENÇLERİMİZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR, GEREĞİNİ SANDIKTA YAPACAKLARDIR

Gençlerimiz ülkede kimlerin öncelikli ve ayrıcalıklı olduğunu, kaynakların kimlere aktarıldığını çok iyi görüyor, biliyor. Önlerine sandık geldiğinde de gereğini yerine getireceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Gençler bizim geleceğimizdir, bu ülkede birinci sınıf bir yaşamı en çok onlar hak ediyor. Gençlere laf değil, icraat lazım. İcraat yerine laf üretenlerin, gençleri anlaması mümkün değildir. 

Editör: TE Bilisim