‘Ailenin temel taşı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz. Ailede başlayan eğitimi öğretimle birleştirerek geleceğimiz olan evlatlarımızın milli ve manevi değerlerle yoğrularak oluşması gereken kimliklerinin en önemli öğreticileri.

Çoğumuzun hayatında özellikle ilkokul çağında evden ayrılıp,  ilk olarak öğretim hayatına başladığımızda hafızalarımızda iz bırakan bir öğretmenimiz vardır. O ikinci anne veya baba, sevginin saf hali ile yaklaşıldığında karşılıksız sevgisini veren, doğruya ulaşmak için çıkılan bu uzun yolda bize yol gösterendir. Özellikle son yıllarda gelişen dünya ile birlikte güncel bilgiler konusunda kendisini geliştiren ve yenileyen öğretmenlerimizin uyguladıkları eğitim ve öğretim farklı teknikler ile desteklendiğinde temelde aynı hedefe çok daha çabuk ulaşılmasını sağlamaktadır. 2023 vizyonu çerçevesinde , hazırlanan bir çok proje ile okullarımızın gerek fiziki , gerek eğitim şartları olumlu şekilde revize edilmiş olup  , donanım ve tefrişat konusunda  bütçeden en büyük payı alan bakanlıklardan biri Milli Eğitim Bakanlığıdır. Ne büyük gururdur ki bu, ülkemizde verilen en büyük değer ve önem çocuklarımız , gençlerimiz ve öğretmenlerimizedir. 

İKRA (OKU) kelimesi , Kur-an’ı Kerim’in ilk ayeti , ilk inen Vahy ve tüm İslam alemine Rabbimizin ilk ilahi emiridir . Dinimizin akıl sahibi insanlara  gönderilmiş olunan emirlerini  tebliğ eden ,  ‘’Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma; (bunların dışında kalırsan) helâk olursun ‘’ diyen Hz. Muhammed (SAV),  ‘’Mum olmak kolay değildir ,ışık saçmak için önce yanmak gerekir ‘’ diyen Hz. Mevlana ve     ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ‘’ diyen Hz. Ali gibi , eğitime verdikleri değer düsturu ile çalışan ve çocuklarımıza "İnsan" olmaya çalışırken yol gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum ‘
 

Editör: TE Bilisim