Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Rifat Serdaroğlu, ''Türk halkının önüne yeni bir partiden öte ülkemizin umudu olacak bir kadro ile çıkmayı planlıyoruz'' dedi.

120 kişilik kurucular kurulu üyelerinin birçoğu söz alarak görüş ve önerilerini genel başkana ilettiler. Karadeniz bölgesini temsilen toplantıya katılan Çoban Ateşi Hareketi Karadeniz Koordinatörü ve Rize İl Sorumlusu Eyüp Demir, Trabzonlu emekli bürokrat ( İstanbul ve İzmir İlleri Gençlik ve Spor İl Müdürü ) ve siyasetçi Sabri Sadıklar, Giresun temsilcileri Hasan Özgen ve Osman Yücel, Samsun İl Sorumlusu Orhon Ergin olmak üzere 5 kişilik ekip temsil etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Karadeniz Koordinatörü ve Rize İl Sorumlusu Eyüp Demir, ''Partimizin bir an önce kurulup halkımızın huzuruna çıkması gereklidir'' dedi. Toplantı sonunda bir basın bildirisi yayınlayan Çoban Ateşi Hareketi ekibi, bildiride şu görüşlere yer verdi:

''Büyük Türk Milleti; ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu kötü gidişe dur diyecek, halkımıza tüm gerçekleri köy köy sokak sokak gezerek anlatacak, hırsızların, soyguncuların, dinimizi kazanç ve rant kapısı yapanların iktidarını bitirecek bölünmüşlüğe son verip tekrar bir bütün olmak için Çoban Ateşi Hareketi Gönüllüleri olarak partileşme sürecimizi başlatıyoruz. Bizler, hiçbir dış bağlantısı olmayan, dışarıdan talimat almayan, çağdışı arkaik cemaat, tarikat, zaviye ve tekke gibi oluşumlarla bağlantısı olmayan doğrudan Türk halkının tertemiz, eğitimli ve tecrübeli çocuklarıyız. Atatürkçü, rasyonel, çağdaş, modern bir Türkiye sevdalısıyız. 

Dinimize, kültürümüze ve geleneklerimize saygılı ve inançlıyız. Gelişmeleri ve yapılanmamızı Kurban Bayramı'ndan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Cumhuriyet rejimimizin en güçlü, en organize muhalefet hareketini başlatacağız. Halkımızın dertlerine çare, parlamenter demokrasiye ışık, kalkınma, refah, huzur, özgürlük yolunda halkımızın sesi olacağız. Tek gücümüz ve güvencemiz Büyük Türk Milletidir. İnanıyor ve güveniyoruz ki, Türk milleti çocuklarını yalnız bırakmaz ve arkasında durur. Sefer bizden, zafere ulaşmak Türk Milletinin desteğiyle Allah'tandır''
 

Editör: TE Bilisim