Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Örs; “Hemen hepimiz Bayramın öncesinden başlayarak Karadeniz’de ve özellikle Trabzon’da trafik yoğunluğundan şikâyetçi olduk. Önce sel nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Ünye’de bir köprü yıkıldı. Bölge trafiği bir anda felç oldu. Ordulu fındık üreticilerimiz ve birçok insanımız sel nedeniyle, bölge insanının büyük bir bölümü de trafik nedeniyle mağdur oldu. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin talimatı üzerine İYİ Parti heyeti olarak derhal sel bölgesine intikal ettik, bölge insanımızın yanında olduk. İnşallah yaralar en kısa sürede devletimiz tarafından sarılacak, yıkılan köprü yapılacaktır” dedi. 

Unutulan Bir Proje Olmaktan Öteye Geçememiştir

Örs açıklamasında Güney Çevre Yolu’na vurgu yaparak, “Bölgemizde özellikle şehirlerde yaşanan bu trafik çilesine son vermenin yolu, Karadeniz sahil kentlerinde transit ulaşımı şehrin güneyine almaktır.  Yani Samsun’dan başlayarak Hopa’ya kadar tüm şehirlerimize Güney Çevre Yolu yapmaktır.  Yapım aşamasına getirilen Trabzon Güney Çevre Yolu ise adeta unutulmuş, unutturulmuştur.  Duyarlı basın mensupları ve siyasiler dışında Trabzon Güney Çevre Yolu sadece seçimlerde gündeme gelen, sonra da unutulan bir proje olmaktan öteye geçememiştir. Güney Çevre Yolu ihtiyacı ilk olarak zamanın Devlet Bakanı Sayın Eyüp Aşık tarafından gündeme getirilmiş, daha sonra dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı ve halen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın tarafından Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi’nin proje ihalesi tamamlanarak yapıma hazır hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.  

“Mazeret duymak istemiyoruz”

“Ancak ne yazık ki tam 16 yıldır işbaşında bulunan iktidar, Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi için ciddi tek bir adım atmamış, yapıma hazır hale gelmiş projeyi tozlu raflarda bekletmeyi seçmiştir” diyen Örs açıklamasında, “ Güney Çevre Yolunu sadece trafiği rahatlatacak, ulaşımı kolaylaştıracak bir proje olarak algılamak doğru değildir. Bu gün de söyleyeceğimiz şudur: Genel Başkanından, il başkanına, Cumhurbaşkanı’ndan bakanlarına kadar iktidar partisi artık Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi’ni yapmalıdır. Bu konuda artık hiçbir mazeret duymak istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Rizeli, 4 tane de Trabzonlu Bakanımız var. Trabzon Güney Çevre Yolu bu dönemde yapılamazsa ne zaman yapılacaktır? Geçmiş her seçim döneminde birinci vaat olarak yer alan Güney Çevre Yolu Projesi artık tozlu raflardan indirilip bir an önce uygulamaya geçirilmelidir” ifadelerini kullandı. 

“Takipçisi olacağız”

Projelerin takipçisi olacaklarını ifade eden Örs şunları kaydetti, “AK Parti iktidarında Trabzon’un her zaman bakanı oldu. Şimdi ise Trabzon olarak tam 4 tanede Bakanımız var. Yani demem o ki; artık iktidarın hiçbir mazeretini kabul etmiyoruz, Güney Çevre Yolumuzu acilen istiyoruz. Bıkmadan usanmadan, Trabzon Güney Çevre Yolu başta olmak üzere, Trabzon Demiryolu ve Hızlı Tren Projesi gibi Trabzon için elzem olan tüm projelerin takipçisi olacağız.”

TMO İnisiyatif Almalı

Fındık fiyatları ile ilgili açıklama yapan Örs, TMO’nun inisiyatif alması gerektiğine vurgu yaptı. Örs, “Fındık konusunda bizim tavrımız açık ve nettir. Fındıkta fiyat oluşması bir İtalyan firmasına bırakılmıştır. Vatandaşın beklentisi TMO’nun bir an önce devreye girmesi, inisiyatif alması, fındık üreticisinin mağduriyetini gidermesi. Biz bunu söylüyoruz. TMO inisiyatif alsın, taban fiyatını fındık üreticisinin mağduriyetini gidersin.  Biz İyi parti olarak fındık için 15 TL’lik fiyat öngörmüştük. O gün dolar 4 lira civarındaydı. Bugün 6,5 tabanına oturmuş vaziyette. Paramız yüzde 40 değer kaybına uğradı. Bugün için bizim talep ettiğimiz tutar en az 20 TL olmalı. 20 TL ile TMO piyasaya girmeli” dedi. 

Daha Dinamik Bir Parti

Örs partideki istifalara yönelik, “Partimizde deprem yok, gayet iyiyiz. Seçim döneminde partimizde teşkilatlarda aday, milletvekili aday adayı olmak için istifa eden arkadaşlarımız oldu. Teşkilatlarımız bu noktada boşalma oldu. Oradaki eksiklikleri tamamlamak veya önümüzde ki yerel seçimlerde görev almak isteyecek arkadaşlarımız olacaktır. Seçim zamanı yönetimlerde boşluk olmasın diye seçimden önceki dönemde yeniden yapılanma, yani bir tasfiye değil, partinin daha dinamik teşkilat yapısını oluşturmak için tavsiye niteliğinde bir karardı” dedi. 

İstifamızı Sunacağız

Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise yeterli sayıya ulaştıklarında istifa edeceklerini söyleyerek “30 Ağustos 2018’de Genel Başkanımızın başkanlığında toplanan divan tavsiye niteliğinde bir karar aldı. Bizde o bağlamda Salı günü toplantı yaptık. Biz istifamızı arkadaşlarla yaptık. Ama yeterli sayıya ulaşamadık. Bazı arkadaşlarımız il dışında olduğu için. Cuma günü belki yeterli sayıya ulaştığımız an İstifalarımızı Genel Merkeze sunacağız” diye konuştu.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim