70 milyon lira harcanacak otogar için inşaatın batısındaki Değirmendere’nin ıslah edileceği öğrenildi. Dere yatağında yapılacak olan otogar tartışmaları beraberinde getirdi.  Konuyla ile ilgili çıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu şu ifadelere yer verdi: ''Trabzon terminalinin yapıldığı yerle ile ilgili, “Siz olsanız oraya yapar mısınız?” sorusu sorulan Mumcu, “Bu konuyu başkanımızla özel olarak görüştüm. Başkanımızın bana izah ettiği şekilde biz son 100 yıl içinde baktığımızda Değirmendere’de 1990 yılı dışında taşkın olmamış. Bunlar göz önünde bulundurularak kotun 14 metreye çıkarıldığını, dolayasıyla buranın imarlı bir alan olduğunu ifade etti. Bu alana devlet tarafından imar verilmiş. Orada yapılaşma ve sanayi siteleri var. Bunun bir sakınca arz etmediğini söyledi. Bilimsel çalışmalara baktığımızda buranın görünüş itibariyle çok büyük afet riski taşımadığı görünüyor. Ama bunları DSİ’den alınan verilere göre konuşuyoruz” dedi. 

ÇOK BÜYÜK SAKINCA YOK

DSİ’nin Taşkın Koruma Müzesinde burayla ilgili taşkın senaryosu bulunduğu hatırlatılan Mumcu, “Bu konuda bilimsel çalışmalar, veriler var ki başkanımız bunu sadece DSİ değil üniversite ile çalıştı. DSİ’den rapor aldı. Bu rapora göre hareket ediyor. Bu raporun getirdiği bilimsel veriler var. Bunlar göz önünde bulunduruluyor. Ben gördüğüm kadarıyla çok büyük sakınca yok” dedi. 

TRABZON’DA BİR ARAZİ SIKINTISI VAR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dere yataklarına devlet eliyle bir şey yapmayın” sözü hatırlatılan Mumcu, “Trabzon’da bir arazi sıkıntısı da var. En büyük problem o. Biz şehir hastanesini dolgu alanına yapıyoruz. Neden çünkü o kadar arazi bulamıyoruz. Büyük yapılar, stratejik öneme haiz yapılar için çektiğimiz sıkıntı ortada. Onların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bilimsel veriler ışığında, DSİ’den alınan veriler ışığında yapıldığını başkanımızla görüştük o da teyit etti. Dere yataklarına yapılan yapılaşmalar en büyük sıkıntı. Onları kesinlikle engellememiz lazım. Trabzon’da özellikle Karadeniz Bölgesinde dere yatağına yapılan yapıların revize edilmesi, kentsel dönüşüme alınması gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim