TRABZON TURİZMDE MARKADIR

Turizmin şehir için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Çebi, “Trabzon turizmde bir markadır, büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi bölge ekonomisiyle birlikte ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi. Turizm sezonunun açıldığını anımsatarak sözlerini sürdüren Çebi, “Hem yurt içi hem de yurt dışı misafirlerimizi şehrimizde ağırlamaya başladık. Sezonun hayırlı olmasını diliyor, sezonun beklentiler yönünde geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR TURİZM SEZONUNA HAZIR

Çebi, şehrin turizm sektörünün hem yurt içinden hem de yurt dışından tüm talebe cevap verebilecek durumda olduğunu söyleyerek “Şehrimizde her bütçeye, talebe yönelik işletmelerimiz, yurt içi ve yurt dışında isim yapmış, hizmet sektöründe adını başarıyla duyurmuş markalarımız faaliyet gösteriyor. Yatak kapasitesi açısından da eksiklik  bulunmuyor. Yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde ağırlanmaları için her detay göz önünde bulundurulmaktadır.” şeklinde konuştu.

HEPİMİZE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Yerli ve yabancı turistler için başta şehrimiz olmak üzere bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Çebi, şöyle devam etti: “Şehrimiz doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri bakımından çok büyük potansiyeller barındırmaktadır. Şehrimizin mevcut turizm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanması adına hepimize büyük görevler düşüyor. Öncelikle şehrimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalı, hizmet kalitesini en üst seviyede tutmalı, misafirlerimize Anadolu konukseverliğini hissettirmeliyiz. Şehrimizden ayrılırken de bir sonraki ziyareti için güzel izlenimler bırakmalıyız.”  

KAYIT DIŞI ZARAR VERİYOR

Çebi, turizmde kayıt dışı faaliyetlerin başta kamu olmak üzere hem şehir ekonomisine, şehrin turizm potansiyeline yönelik büyük zararlar vereceğine vurgu yaparak, “Devletimiz turizmde kayıt dışı faaliyetlerle etkin bir şekilde mücadele etmektedir. Bu mücadeleye şehrin tüm paydaşlarının destek vermesi gerekmektedir. Hep birlikte mücadele verirsek merdiven altı olarak nitelendirilen kayıt dışı faaliyetler yaşama imkanı bulamayacaktır.” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim