SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt Saadet Partisi’nin herkesle konuşabilen, ötekileştirmeyi ve kutuplaştırmayı benimsemeyen bir siyasi parti olduğunu belirterek, hem ülke gündemindeki sorunlar hem de Trabzon özelindeki problemlerin halledilmesi noktasında Trabzon’daki kamu kurumları, STK’lar ve siyasi partilerle bir sinerji oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi.

KUTUPLAŞMA DOĞRU DEĞİL!

SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ziyaretlerine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile başladıklarını belirterek, “Siyasi partiler, STK’lar ve sendikalarla devam ediyoruz. Gittiğimiz her yerde bu ülkenin hepimizin olduğuna vurgu yapıyor, sorunları birlikte çözmenin gerekliliğine ve önemine dikkat çekiyoruz. Birlikte sorumluluk almanın önemini vurguluyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan ülke genelindeki sorunlar ve şehrimizle ilgili yapılması gerekenlerin istişare edilmesinin hayatiyetini önemsiyoruz. Ülke yeterince kutuplaştı bunun doğru olmadığını ziyaretlerimizde dile getiriyoruz. Saadet Partisi herkesle konuşabilen ve kapısı herkese açık bir siyasi partidir. Bu anlamda ötekileştirmenin doğru olmadığını ifade ediyoruz. Ziyaretlerimiz bu anlamda faydalı geçiyor” dedi. 

TRABZON’DAKİ İL BAŞKANLARI BİRARAYA GELMELİ!

Özellikle STK’lar ve siyasi partilerden olumlu anlamda geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Kurt, “STK’lardan talebimiz oluyor. Kendi camialarındaki sorunlarla ilgili dosya verirlerse takip edeceğimizi, gündem yapacağımızı söylüyoruz. Ayrıca partiler bakımından bir önerimiz var bunu ortaya koyduk. İktidar partimizin il başkanına söyledim. Ben bütün siyasi parti il başkanlarının iktidar partisinin davetiyle bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu birliktelik şehrin sorunlarının çözülmesine katkı yapacaktır. Neticede hepimiz bu şehre hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden bunun yapılması gerekiyor. Plansız programsız hareket etmeden, öncelik sıralamasına, kentin acil sorunlarına göre siyasi partilerin birlikte hareket etmesi son derece hayati önem arz ediyor. Bu düşüncemi Sayın Valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla paylaştım. Ayrıca bu birliktelik bir kucaklaşmaya da vesile olacaktır. Bunda Israr ediyoruz. Bu fikrimi STK başkanlarına da söylüyorum. STK’lar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. İktidar partisinin en çok tenkit edenleri, eleştirenleri dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Zira yapıcı eleştirilerden olumlu sonuçlar elde edilebilecektir. Nihayetinde sonucun iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca Saadet Partisi bundan sonraki süreçte yerel siyasete daha fazla ağırlık verecektir, somut önerilerle toplumun karşısına çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim