Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık, “5 bin 500 aileye başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun selamını ve bayram kutlamasını ilettik. Herkes bizi gönlünde misafir etti. Gördük ki, sevgiyi yaymamız, umudu büyütmemiz lazım” açıklamasında bulundu. 


İBB Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, Türkiye’nin her bölgesinde sıkıntıda olan ailelere yardım ellerini uzatmaya devam edeceklerini söyledi. İstanbul’dan Trabzon’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gönüllüleri, şehir merkezi ve ilçelerde, yardıma muhtaç ailelerle buluştu.

İBB Muhtarlıklar Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleşen programda, 5 bin 500 aileye ulaşıldı. Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık, ailelere başkan Ekrem İmamoğlu’nun selamını ve iyi dileklerini ilettiklerini belirterek, “Başkanımız, bayramda Trabzon’da olacak ve hemşehrileriyle buluşacak. Buluşma öncesi kendisinin Trabzon halkına selamını ulaştırdık. Başkanımız Trabzonlu. Doğup büyüdüğü, sokaklarında yürüdüğü şehir” şeklinde konuştu. Saltık sözlerini şöyle sürdürdü:

“İBB olarak amacımız, iyiliği yaymak; sevgiyi ve umudu büyütmek. Türkiye’nin her bölgesinde sıkıntıda olan ailelerimize, bağışçılarımızın desteklerini ulaştırıyoruz. İstanbul’daki mahalle muhtarlarımızla birlikte Anadolu’ya gidiyoruz. Gittiğimiz şehirlerde yardıma muhtaç aileleri yine o kentteki muhtarlar aracılığı ile tespit ediyoruz. Bu iyilik hareketine destek veren, bağışçılarımıza, hayırseverlere, muhtarlarımız ve gönüllülerimize teşekkür ederiz.”

İBB Muhtarlıklar Dairesi koordinatörlüğünde 30 kişilik gönüllü ekibi, Trabzon Ortahisar, Köprübaşı, Akçaabat, Düzköy ve Çarşıbaşı ilçelerini ev ev gezerek, vatandaşın sorunlarını dinledi; gerekli notları aldı.

Başkan Aktürk bilgilendirildi

Öte yandan İBB heyeti, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e nezaket ziyaretinde bulundu. İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık, muhtarlıkların, yerel yönetimin halkla buluşan dinamik bir alt birimi olduğuna dikkat çekerek, “Muhtar, gerek mahalle halkı, gerekse mahalle ile ilgili tüm sorunlarda yasal olarak tam yetkili bir konuma sahiptir. Buna ek olarak, hatta yasa ile belirlenen yetki, görev ve sorumlulukların ötesinde, halkın onayıyla oluşmuş olan tarihi bir demokratik temsilci ve yerel kamu denetçisidir. Bu  bilgiler ışığı altında, Türkiye’deki en büyük muhtar derneğinin başkanlığını yapan Bekir Aktürk başkanımız ile yerel yönetimler ve muhtarlık kurumunun geleceğine dair düşüncelerimizi paylaştık. Kendisinin bilgi ve birikiminden faydalandık ve İBB bünyesinde yeni kurulan daire başkanlığımız hakkında bilgiler verdik” şeklinde konuştu. 

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Trabzon ASKF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’ne (TÜFAD)’ı ziyaret eden Yavuz Saltık, başkanlarla amatör spor kulüplerinin sorunları hakkında bilgi aldı. Trabzonspor’un şampiyonluk hikayesi, görüşmede en çok konuşulan konu oldu.
 

Editör: TE Bilisim