Federasyon Başkanı Çağlayan, “Son yapılan davranışı tutumu ve uygulamayı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Uluslararası hukuka tamamen aykırı bir davranıştır. Şiddetle kınıyoruz” dedi. 

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan beraberindeki 15 kişilik gurup ile birlikte Hollanda Başkonsolosluğu önüne geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumu ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretin Hollanda hükümetince engellenmesine tepki gösteren Başkan Çağlayan ve beraberindeki grup konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

Konsolosluk önünde basın açıklaması yapan Federasyon Başkanı Çağlayan, “ Hollanda'da sayın bakanımıza ve daha öncede dışişleri bakanımıza, özellikle toplantı konusunda yapılan konuşmalar ve istişareler doğrultusunda görüşmeler doğrultusunda Hollanda'nın hiç bir hukuk tanımayan uluslararası hukukun hiç bir tarafına oturmayan, geçmişte gördüğümüz ve öğrendiğimiz nazi tavırları ile faşizim tavırları ile sayın bakanımıza, orada en son yapılan davranışı tutumu ve uygulamayı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Uluslararası hukuka tamamen aykırı bir davranıştır. Bu davranışını oradaki vatandaşlarımıza da uyguladılar ondan dolayı Hollanda devletini şiddetle kınıyoruz. Ve bunun karşılığı olarak özür ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de vatandaşlarınında sayın bakanımızında özür yetmez dediği gibi bunun tazminat hakkımız saklı olması kaydıyla beraber bu görevlerini yapmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hiç bir şeyi sinesine çekmeyeceğine vurgu yapan Federasyon Başkanı Çağlayan, “Aksi taktirde Türkiye Cumhuriyetinin eski alışkanlıklarına dayanarak hiç bir şeyi sinesine çekmeyecektir. Ve Hollanda'ya gereken dersi vereceğine biz STK'lar olarak inanıyoruz. ve mevcut hükümetimizden Cumhurbaşkanımızdan da bu tavrının devamını ve sürdürmesini bekliyoruz. Hollanda'ya biz gereken yaptırımların yapılmasının sayın Cumhurbaşkanımızdan ve mevcut hükümetimizden bekliyoruz bunun hiç bir tarafı siyesi tarafı bizim hükümetimiz tarafından yoktur. Avrupa birliği açısından siyasi tavrı ve görüşü olabilir. Ama biz Türkiye'de hep biriz, beraberiz onun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde yüzü buna şiddetle karşı çıkacaktır. Bizim kınamamızın şiddetle arkasında duracaktır” dedi.

Öte yandan, Hollanda konsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemlerinin devam ettiği ve vatandaşların beklediği görüldü.
Editör: TE Bilisim