Zafer partisi Trabzon İl Başkanı Aycan Sulak Elbir konuşmasına teşkilatlanma çalışmalarında kendisine destek olan bütün ekip arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin genel sorunları hakkında görüşülen kongrede özellikle sığınmacılar konusu üzerinde duruldu. Zafer Partisi Trabzon İl Başkanı Aycan Sulak Elbir konuşmasında “sığınmacılar ülkemizden gittiğinde her yıl 9 milyar dolar tasarruf edeceğiz, sadece 2011-2021 yılları arasında 9 milyon sığınmacı için 90.8 milyar dolar harcadık. Ülke olarak bir ateş çemberinden geçmekteyiz. Mevcut iktidar yanlış politikalar sebebiyle iç ve dış borç tarihi rekorlar kırıyor” açıklamalarını yaptı.

TÜRKİYE’NİN TEHDİDİ SIĞINMACILAR

Sığınmacıları uluslararası tehdit olarak gören Elbir, “Ülkemizin kalbine bir hançer gibi saplanan sığınmacı tuzağı uluslararası birliğin ülkemiz üzerindeki emellerinin ürünüdür. Dünyada tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten sayılı ülkeler arasındayken maalesef dışa bağımlı hale getirildik. Ekonomimiz Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinden geçiyor.  Devletimizin kurumsal yapısı ağır şekilde hırpalanmış Türk lirası hiç edilmiş, sığınmacılarla katmerlenmiştir. Ülkemizin kalbine bir hançer gibi saplanan sığınmacı tuzağı uluslararası birliğin ülkemiz üzerindeki emellerinin ürünüdür. Türk milletinin egemenlik haklarına kastedilmek üzere bölücü terör ve siyasi uzantıları ile yapılamayan çözüm ve açılım sürecinde sonuç alamayan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölme kafası mazlum sığınmacıları sokaklarımıza hatta evlerimize kadar sokmuştur” dedi.

ZAFER PARTİSİ TÜRK MİLLETİNİN ÖZÜNDEN VE ÖZGÜR AĞIRLIĞINDAN SÜZÜLEREK GELDİ

Divan Kurulu’nun seçiminden sonra konuşması için kürsüye davet edilen Yaşar Asiler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ve teşkilat üyelerine teşekkürlerini sunarak, konuşmasında Türkiye’nin yönetilmediğini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Asiler, “Zafer partisi Türk milletinin özünden ve özgür ağırlığından süzülerek geldi. 1973’ten beri tanıdığım çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Birçok olaya birlikte vakıf olduk. Benim gözlemlerimde Türkiye adeta yönetilmiyor. Yönetilemiyor değil bakın yönetilmiyor. Yönetememek sizin kapasitenizin, yeteneğinizin yetişememesi demek, bilgilerinizi aşması demektir. Ama Türkiye yönetilmiyor” dedi.

Aybike EMRAL

Editör: TE Bilisim