Keşke açıklamalarına öz geçmişini de ekleseydi.’ diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’na Atilla Ataman’dan cevap geldi.

Anneye Diyemezsin

Büyükşehir Meclis Genel kurulunu yöneten Belediye 1.Başkan Vekili Atilla Ataman, ‘Bu sözleri bir meclis üyesi ünvanı ile bir anneye söylemenizi asla kabul etmiyorum. Ve sizleri Bahar hanımdan özür dilemeye davet ediyorum’ dedi ve Davut Çakıroığlu’na söz hakkı tanımadan meclisi kapattı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın bir açıklamasında ‘Ak parti bitti’ diyerek Cumhurbaşkanını sert sözlerle eleştirmesi Trabzon’da AK Parti ile İYİ Partiyi karşı karşıya getirdi.

İYİ parti grup başkan vekili Davut Çakıroğlu’nun Koray Aydın’ı eleştiren AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na cevap verirken kullandığı, ‘Hergün yeni bir deli dumrul ile muhattap olmak zorunda kalıyoruz. Bazen "edep yahu"  dercesine kimseler çıkıyor ortaya. Kimlikli, kişilikli siyaset yapma uğraşımızda aksama yaratan ve malesef bizi seviyesiz siyasetlerine alet eden, etmeye çalışarak popilitesini artırmak isteyen isimlere şimdi de AKP Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu eklendi. Vekil olmak için her yolu mübah görebilecek, hırslarına esir olmuş vekillerin başında kim gelir diye sorsanız herkes Bahar Ayvazoğlu'nu işaret eder sanıyorum. Merak ediyoruz. Bahar Ayvazoğlu hangi yeteneği ile "aniden keşfediliverdi, ön plana çıktı. Keşke itham ve iftira dolu açıklamalarına öz geçmişini de ekleseydi. Biri durup dururken birilerine fetöcü diyorsa bilinki kendisinin fetö ile olan ilintisini, ilişkisini aklamaya çalışıyordur.’

Gündem Oldu

Bu açıklamalar Trabzon siyasetinde büyük yankı yarattı.

Açıklamaların Davut Çakıroğlu tarafından İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Grup Başkan vekili ünvanıyla yapılması sebebiyle dün meclis’te de gündeme geldi.

Ataman Sert Çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisini Yöneten 1.Başkan Vekili Atilla Ataman, 2002 yılında DYP’den milletvekili aday adayı olduğunu ve sonrasında Genel Sekreter yardımcılığı görevinde bulunduğunu söyleyerek, ‘Ben bugün AK Parti saflarında siyaset yapıyorum. MHP kökekinden gelip DYP’de İçişleri Bakanlığı yapan ve İyi Partinin Genel Başkanı Meral Akşener hanımın partisinin bir ferdinin bu açıklamaları yapması kabul edilemez. Bir anneye bir kadına bu açıklamaları yapmak siyaseten hasmane bir tutumdur. Hem ‘Koray Aydın’a cevap vermek size mi düştü, Genel Başkan yardımcılarınız yetersiz mi’ diyeceksiniz sonra da bir milletvekiline Belediye Grup başkan vekili olarak cevap vereceksiniz. Bu üslup Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesine yakışmaz. Böyle bir itham olamaz. Bu sözlerin telafisi, Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu hanımdan özür dilemektir’ dedi. Ataman’ın sözlerinin ardından Davut Çakıroğlu söz istemesine rağmen Ataman söz vermeyerek meclisi kapattı.

Editör: TE Bilisim