Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini kazandığı 1994 yılı seçim çalışmalarında öğrenci olmasına rağmen aktif rol alarak Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma ekibine dâhil olan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu sokak anketini kazandı. Her gün sokağa çıkan Taka Gazetesi'nin, bu hafta vatandaşlara sorduğu, " Yarın seçim olsa Giresun Belediye Başkanlığı koltuğunda kimi görmek istersiniz" şeklindeki soruya vatandaşlar çeşitli yanıt verdi.  Toplanan yanıtlar içerisinde en fazla oyu Giresun Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı avukat Aytekin Şenlikoğlu aldı.

 ESKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR YENİSİNE DEVAM

Şenlikoğlu'ndan  bir önceki Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun çalışmalarını da değerlendiren Giresunlu vatandaşlar hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.  2004 yılında AK Parti Giresun İl Başkanı olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmış,  2006 yılına kadar İl Başkanlığı görevini yürütmüş olan Şenlikoğlu'nu halk yeniden başkan olarak görmek istediklerini söyledi.

HAKKINDA İKTİDAR KANADINDAN NOTLAR

2013 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı vazifesine getirilmiş ve bu vazifesini 2015 yılına kadar sürdürdü. 2017'de Erdoğan'ın iradesiyle tekrar İl Başkanı olarak atanan Aytekin Şenlikoğlu, ardından AK Parti Genel Başkanı ve Genel Merkezi'nin isteği üzerine 31 Mart seçimlerinde Giresun Belediye Başkanı Adayı gösterildi. Giresunluların teveccühüyle seçimi kazanarak Giresun Belediye Başkanı oldu.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim