Sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret eden komisyon üyeleri Trabzon Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret ettiler. Komisyon üyelerimiz Trabzon Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve muhtarlarla görüşüp yerel seçimler için görüşlerini aldılar. 

Muhtarlar Demokrasinin Gerçek Temsilcileridir

Hiçbir siyasi iradeye bağlı kalmadan seçilen muhtarlarımız demokrasinin gerçek temsilcileridir diyen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Muhtarlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Gerek köy, gerekse mahalle kanunu mutlaka günün koşullarına getirilmelidir. Demokrasisinin gerçek temsilcileri olan muhtarlarımız özgür demokrasinin temsilcileri olduğunu unutmamalıdır.Hiçbir siyasi iradeye bağlı kalmadan seçilen muhtarlarımız demokrasinin gerçek temsilcileridir. 

Muhtarları Sorunlarından Arındıracağız

Biz muhtarlarımızın içinde bulunduğu tüm sorunlardan arındırarak, yasaların muhtarlara tanımış olan yetkilerini daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Neden Muhtar, belediye meclisinde temsil edilmesin? Neden muhtar artık köy kanununda daha da yetkili kılınmasın? Muhtarlarımızı demokrasinin beşiği olarak görüyorsak ki öyle görüyoruz. Tüm muhtarlarımızı gerekli yetkilerle donatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Nasıl ki, muhtarlarımıza kılcal damar olarak görüyoruz o halde muhtarlarımızı gerçek seçilmiş temsilciler olarak görmek durumundayız. Demokrasiye sahip çıkmak muhtarlarımıza sahip çıkmaktan geçer“ ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim