Yaz programları kapsamında Trabzon’un Of ilçesini ziyaret eden CORA, İrfanlı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi, sanayi esnafını ziyaret etti ve emekli polis memuru merhum Adnan Güven’in cenaze namazına katılarak kederli ailesine taziyelerini iletti. Milletvekili Cora’nın bu ziyaretlerine AK Parti Of İlçe başkanı Ahmet Çapoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve teşkilat mensupları da katıldı.  Cora, ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileterek esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Vatandaşların taleplerini dinleyerek ilgili kurumların müdürleri ile iletişime geçip talepleri iletti. Esnafın hayat pahalılığı ve kızılağaçların kesimine yönelik sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 4 BÜYÜME GÖSTERDİ

Yaşanan pandemi süreci, siyasi gerginlikler ve savaşların tüm dünyada ekonomik olarak bir daralmayı ve buna bağlı olarak da ülkelerde enflasyonist bir ortamı oluşturduğunu ifade eden Cora, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de bu süreçten etkilenen ülkelerden biri oldu. Ayrıca petrolün varil fiyatının 125 doları bulması da hayat pahalılığının yaşanmasına büyük etki etti. Bakıldığında bunlar bizim irademiz dışında gerçekleşen olaylar. Ancak buna rağmen emeklisinin, memurunun maaşını ödeyen bir ülkeyiz. Türkiye’deki gerek sağlık gerek ulaşım gerekse de savunma sanayindeki yatırımlarımızı devam ettirdik. Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini %3,6'dan %3,2'ye indirirken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerini 2022 yılı için %2,7'den %4’e, 2023 için ise %3'ten 3,5'e yükseltti. Vatandaşımızın alım gücünü arttırmak için asgari ücrete ciddi düzeyde artırım yaptık. Yılbaşında tekrar bir düzenleme olacak. Milletimizi kur, faiz, enflasyon üçgeninde sıkıştırmamak için önemli adımlar attı. Elbette hala çözmemiz gereken sıkıntılar var ama elimizdeki imkanlar ve önümüzdeki potansiyel, bu sıkıntıları kısa sürede çözeceğimizin işaretidir.” dedi.

ÇAY FİYATLARI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETTİ

Milletvekili Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kilogram fiyatı destekleme ücreti ile 7 TL olarak açıklanan çay fiyatlarının vatandaşı memnun ettiğini söyledi. Cora, “Sosyal medyada ve fondaş medyada vatandaşların çay fiyatlarından memnun olmadığına yönelik algı oluşturdular. Ama biz sahadayız, vatandaşımızın içerisindeyiz. Bugün gördük ki yaş çay kg fiyatı vatandaşımızı memnun etmiştir. Vatandaşımızın yüzü gülüyor. Özel sektör fabrikalarının açıklanan fiyatla orantılı olarak peşin fiyatına çay almaları da vatandaşımızı memnun etmiştir. AK Parti, çay üreticisinin fındık üreticisinin sahibi ve sesi oldu ve Karadeniz’de milletin kalbini kazanarak bugünlere geldi.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim