Oyman, göreve geldiklerinin üzerinden 9 ay geçtiğini ve pandemi sürecine rağmen Trabzon’un ve Trabzonluların sorunları ve beklentilerini dile getirdiklerini söyeyerek ‘Kimi zaman sosyal medyamız, kimi zaman gazeteler aracılığıyla veya toplantılarla bize ulaşan sıkıntıları sorunları dile getriyor ve takip ediyoruz.’ dedi.

MUHALEFETİN GÖREVİ

Oyman, muhalefetin görevinin ‘herkes mutlu olsun’ olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

‘Sorunları seslendirmek ve sorunları sonlandırmak bizim görevimiz. Maalesf Trabzon taşlaştı, betonlaştı. Şimdi  Ortahisar Belediyesi Pazarkapıda yeni bir meydan yapma  çalışmasında. Bakalım oraya nisanlar gidecek mi? Burada da uyarımızı yapalım. Oralar tarihi alanlar, tarihi korumak ve kollamak şart. Kadınlar pazarının hemen önünde liman ortaya çıktı.  Şimdi o bölgenin yayalaştırılması gündeme geldi.’ 

‘Mahallelerimizden vatandaşlarımız bizi arıyorlar. Sıkıntılarını anlatıyorlar, bunu Fatih Suat Oyman mutlaka dile getirir, inanıyorlar. Bu  çok önemli. Vatandaşlarımızla STK ve basınımızla aramızda güzel bir köprü kurduk. Samimiyiz. Trabzon’a hizmet için geldik. Şu anda hiçbir farklı hedefim yok. Tamamen Ortahisar ilçe başkanlığına odaklandım, bunu en güzel şekilde  yapmak için uğraş veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.’

GÜLCEMAL ÖNERİSİ

Sahildeki dolgu çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Oyman bölge için de önerisini aktardı. ‘Gülcemal projesinin bulunduğu alan dolgu alanı bir yandan da o bölgenin Ormanlık haline getirilmesi önemli. Trabzonlular sabah akşam orada koşsunlar yürüsünler ve oksijenlerini alsınlar. Bir yandan da  yeşilledirilmeli’ dedi.

ULAŞIM ALT YAPISI

Trabzon’da Ulaşım mastır planı ile ilgili toplantı yapıldığını ancak sınırlı katılımın olduğunu ifade eden Oyman, ‘Bu tür toplantılar muhalefet de davet edilerek sonuç alınana kadar devam eder. Trabzon’un uzun vadeli ulaşım mastır planı yok. Böyle olunca da ortaya Reşadiye kavşakları ve meydandaki beton köprülü kavşaklar çıkıyor’ diye konuştu.

KUTLAMA YAPTI

Oyman, ziyarette hem Trabzonluların mevlid kandilini kutladı. Bugünkü Cumhuriyet bayramını da tebrik ederek, ‘Yarın Cumhuriyet bayramı ile ilgili etkinliğimiz olacak. Cumhuriyet ve Atatürk önemli. CHP tarihi ve cumhuriyetin partisi’ ifadelerini kullandı.
BİROL SANCAK 
Editör: TE Bilisim