AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, il tanıtım ve medya birimi tarafından teşkilat içi sosyal medya semineri düzenlendi. Ortahisar İlçe teşkilatına düzenlenen seminere AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım ve teşkilat mensupları katıldı.

TRABZON MEDYASI İLE GÜÇLÜ

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, sosyal medyanın önemine vurgu yaparak, “Sosyal medya çok önemli bir konu. AK Parti Gençlik Kolları kurucu il başkanlığından sonra, il yönetiminde görev aldığımda tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcısıydım. Bizim dönemimizde sosyal medya bu kadar çok yönlü değildi. Gazeteler, yerel basın, internet haber portalları da yeni yeni başlamıştı. Kentimizde önemli faaliyetlerde bulunduk. Trabzon’da tanıtım ve medya toplantımızı gerçekleştirmiştik. Siyasi parti çalışmasında tanıtım medya çok önemli bir birimdir. Basın camiamızla uzun yıllardır yakınen birlikteyiz. Trabzon’a hizmetlerimiz ve yapılacak yatırımları basınımız paylaşıyor. Trabzon Anadolu’nun hiçbir şehrinde olmadığı kadar basınıyla güçlü ve dinamik yapısı var. Trabzon kadar gerek görsel, gerek yazılı gerekse internet medyası çok donanımlı ve alt yapılıdır. Basın ve medyanın güçlü olması kentimiz için çok büyük bir avantaj” dedi.

SİYASET YANLIŞ BİLGİYLE YAPILMAZ

Çebi, “Yanlış bilgi ile siyaset yapılmaz, bilgi ve fikir sahibi olmalıyız. Sosyal medya yalan ve iftiralarla dolu. Hükümetimizin ve belediyelerimizin yatırımlarını sahiplenerek teşkilat yapımızı ortaya koymalıyız. 2023 yolunda, yalan, iftira ve karalama kampanyaları artacaktır. Sandıktan umudunu kesenler halkımızın karşısına yalanları ile çıkacaktır. Unuttukları bir şey var, halkımız sizin yalanlarınızı artık yemiyor” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA OLMALIYIZ

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım, 2023 seçimlerinin önemini belirterek, “2023 seçimleri ülkemiz ve dünyanız için dönüm noktası olacak. Sosyal medyada azım ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeliyiz. AK Parti'miz üye sayıları ve aldığı oy oranları ile dünyanın en büyük siyasi partilerinden biridir. 100'e yakın uygulamaları içinde barındıran sosyal medyanın önemi büyüktür. Sosyal medya ağlarında en popüler olan twitterdır. 2023 seçimlerinde yaklaşık 13 milyon genç seçmen oy kullanacak. Gençlerimiz twitterı aktif olarak kullanıyor. Sosyal medya üzerinden bir çok algı oluşturuluyor. Gezi olayları bile sosyal medya üzerinden atılan bir tweet ile başlamıştı. Bu eylem gündemi uzun süre meşgul etmişti. Nu olayın ülkemize doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolar olmuştur. Dünkü Cumhurbaşkanımız ile ABD başkanının fotoğrafı sosyal medyada çarptırılmıştır. Yeni dünya düzeninde savaşların, barışların, algıların siyasi çalışmaların bir çoğunun başlangıcı sosyal medyadır. Ülke nüfusumuzun yüzde 64'ü sosyal medya kullanıcısıdır. Sosyal medyada olmak zorundayız ve bu platformları daha etkin kullanmalıyız” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından teşkilat mensuplarına sosyal medyanın etkin kullanımı noktasında seminer verildi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim