Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Tufan Balekoğlu açıklamasında şunları söyledi;  "I.Dünya harbi ile ağır yenilgiye uğrayan Devleti Ala’nın ekonomisi çökmüş, ordu terhis edilmiş, mühimmat azalmış iken son bir hamle ile neler yapabilirizin derdinde olan Cennetmekan Mustafa Kemal Atatürk Payitaht’tan verilen 9. Ordu Müfettişliği görevi ile 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan Karadeniz’e doğru Bandırma Vapuru ile hareket etmişti. Kendisine geniş yetkilerin tanındığı bu görev Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’daki işgal faaliyetlerini durdurmak için çok önemliydi. Anadolu’daki direnişçi halk ile toplantılar yapan Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının taşlarını ustalıkla diziyordu.  Yedi düvelin namusumuza göz diktiği o günlerde her kafadan çıkan seslere ve içimizdeki hainlere inat yoklukla kazanılan bir savaşın sonunda bu toprakları, bizlere kalan son miras olarak dünya kayıtlarına zorla da olsa kanımızla yazdırdık. Bugünlerde dahi hala bir keşmekeşin içerisinde varlığımızı sürdürmenin mücadelesini veriyoruz.

BİZİM İÇİN DEVLETİ EBED MÜDDETTİR

Son zamanlarda yaşanan vahim isnatlarla alakalı devletimizin, ecdadımızın şanlı tarihini ayaklar altına almamak adına hareket edeceğine inancımız tamdır.  Bizim için devlet, namustan önce gelir. Devlet olmazsa din de olmaz namus da olmaz. Bizim için devleti ebed müddettir. Beş bin yıllık devlet geleneğimizi ayaklar altına aldırmayız, çünkü bizim gidecek ikinci bir devletimiz yoktur. Türk’ün son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cennetmekan Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dediği şerefle övündüğümüz kutsal topraklarımızdır.

 Genç Trabzonlular Derneği’nin tavrı ve tarzı ilelebet payidar olması için mücadele ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlık davasıdır. Bu devletin her karış toprağı için kanımız, terimiz, etimiz ve kemiğimizle destan yazdık. Bunu da asla siyasi malzeme yaptırmayız. Devletimizin şerefli yöneticilerinin atacağı adımlar, atalarımızın emanet ettiği bu vatana yapılacak en büyük hizmettir. Son günlerde üzülerek görüyoruz ki hangi amaca ve kimlere hizmet ettiği henüz belli olmayan bir organize suç örgütü lideri; devletimize saldırmakta, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu, ağza alınmayacak iğrenç tanımlarla hedef almaktadır. Genç Trabzonlular Derneği olarak; terörle mücadele başta olmak üzere, ülkemizin bekası için canını dişine takarak mücadele veren sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun sonuna kadar arkasında olduğumuzu dosta, düşmana ilan ederiz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devletine ve bu kutlu devletin yöneticilerine saldıramaz.”

Tuncay HACIFETTAHOĞLU

Editör: TE Bilisim