Trabzon’un Maçka İlçesi girişinde bulunan Atatürk Parkı, Maçka Belediyesi tarafından özel bir şirkete kiralandı. Bu duruma tepki gösteren CHP’liler parkta bir basın açıklamasında bulundular. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer parkın kiralanmasını protesto ettiler. Basın açıklamasında bulunmadan önce Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Afrin’de görev yapan askerlerimiz için CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, “Yoksul ailelerimizin fedakar ve vatansever evlatlarının ayaklarına taş değmesin, su gibi gidip su gibi dönsünler” dedi. 

Atatürk’ün Ağaç Sevgisi

Burada toplanmamızın amacı, sevdamız Maçka’daki rant alanına doğru gidişata dur demek içindir diyen CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını paylaştı. Göktürk, “Atatürk Yalova’da kalırken, ziyaretçiler için küçük bir yaptırılmak istenir. Yapım esansında ev ağaca dayanır ve kesilmesi gerekir. Atatürk’ün ağaç sevgisi bilindiğinden ona danışılır. Atatürk kabul etmez ve raylı sistemle evin yeri değiştirilerek ağacın kesilmesi engellenir. Ağaç ve doğa sevgisi çok önemli bir yaşanmışlıktır” dedi. 

Düğün Salonu Ve Emniyet Müdürlüğü Yapılacak

Alanda gördüğünüz gibi, 26 Mayıs 2003 sabahı Pilav Dağı’nda meydana gelen ve 62’si İspanyol 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası anısına dikilen İspanyol anıtı ile Atatürk Heykeli bulunmaktadır diyen Nihan Göktürk, “Bulunduğumuz Atatürk Alanı’nın, usulsüz yöntemlerle düğün salonu olarak kiraya verilmesi işleminin tarafımızca yargı süreci başlatılarak ta iptal edilmesi istenilecektir. Hemen yan tarafta atıl durumda bulunan düğün salonu olan binanın bulunduğu alanın Emniyet Müdürlüğü ile Maçka Belediyesi arasında yer değişikliği yapılmıştır. Ancak Emniyet Müdürlüğü binasının yanına düğün salonunun yapılması güvenlik zafiyetine sebep olacaktır. Mevcut Emniyet Müdürlüğü binası da belediyeye bırakılacaktır sürecin takipçisi olacağız. Amacımız, Maçkalıların toplumsal menfaatini korumaktır.” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim