CHP Parti Meclisi Listesine Türkiye’nin dört bir yanından oy alarak giren Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen’in Parti meclisi seçimindeki tercihini tüm il ve ilçe kongrelerinde de yapılması gerektiğini söyledi.

Parti içi demokrasinin ancak böyle işletilebileceğini söyleyen Pekşen, ‘Ankara ve İstanbul seçimlerine delege bazında katılımın az olmasının sebebinin de blok listelerle seçime gidilmesidir’ dedi.
Pekşen şunları söyledi.

‘Yıllarca çizgimizi kırmadan CHP’nin iktidarı için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken çok çalışıyoruz. Haluk Pekşen’i Türkiye ve Dünya çok yakından izliyor. Parti içi demokrasinin işletilmesini ve işlemesini arzu ediyoruz. İstanbul Ankara gibi illerde diğer illerde Trabzon’da adaylar blok listelerle seçime giriyorlar. Blok liste ile seçime girmek seçim sonrası bölünmedir, adamcılıktır, partiye zarardır. Trabzon’da da blok listelerle 3 aday yarışacak. Oysa çarşaf listelerle seçime girilse taban en yeterli gördüğü isimlerden bir yönetimi önümüze koyacaktır. Onun için ben Trabzon’da Çarşaf listeden yana tarafım. Çarşaf listenin oluşturulması için bugüne kadar mücadele ettim. Bundan sonrada etmeye devam edeceğim. Tüm arkadaşlara başarılar dilerim.’
 
Editör: TE Bilisim