Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: ABD başkanının tarihi gerçeklerle bağdaşmayan siyasi söylemini ve asılsız soykırım iddialarını telin ediyorum. Popülist politikalarınızla tarihi gerçekleri değiştiremezsiniz! 

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu: Yalanlarla tarihi belgeler yok olmaz. Soykırım arayan kendi tarihine baksın. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: Bütün tarihi arşivimiz açık ve şeffaf bir şekilde ortada. Tarihi belgelerini açmaktan korkan ve ABD makamlarını bu açıklamaya mecbur bırakan lobilerin amaçlarının farkındayız. Siyaset popülizm yaparak değil, etik ve ahlaki örneklik sergileyerek yapılır. Lobilere esir olmuş, Biden yönetiminin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak etiketlemesini en sert şekilde telin ediyorum.” 

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi: Ne mutlu Türk Milletine ki şanlı tarihimizde, kendilerini medeni diyenler gibi utanç tabloları yok.”

 Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: ABD Başkanının açıklamasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Türkiye'yi suçlayan HDP'ye tepkisiz kalan CHP ve İyi Parti yönetimi iki yüzlü davranış göstermiştir.Her konuda açıklama yapan Trabzon CHP ve İyi parti milletvekilleri milli bir konuda neden sessiz kalıyor.” 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar: Biden; bilesin ki ve biz biliyoruz ki, #1915Olayları Türkiye’yi yoketmek isteyenlerin zulmünden başka bir şey değildi. Kahraman milletimiz bu savaşta Şehid ve Gazi olarak bugünün Türkiye’sine bu vatanı emanet etti. Kapasiten ve vicdanın varsa Amerika’nın soykırımlarından bahset”

 Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarını kabul etmiyoruz. Türk tarihinin hiçbir döneminde ne Ermenilere ne de başka bir millete soykırım yapılmamıştır. Herhangi bir hukuki ve bilimsel meşruiyeti olmayan bu söylemler hükümsüzdür. “ CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: ABD Başkanı Biden’ın Ermeni lobilerine yaranmak için 1915 olayları ile ilgili yaptığı 'soykırım' açıklamasını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni töhmet altında bırakan ifadelerini esefle kınıyor; soykırım iftirasını emperyalist ABD'ye iade ediyoruz.”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: Dış güçlerin maşası bölücü ihanet çetesi PKK'nın yanında konumlanıp terörle arasına mesafe koyamayanlar "Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!" diyerek doğrudan dış güçlerin maşası olduklarını ilan etmişlerdir. Türk milletinin tarihinde soykırım yoktur!” 

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman: Anadolu’nun hoşgörüsünü taşıyan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde “Yurtta sulh, cihanda sulh” düşüncesini benimseyen yüce Türk Milletinin karşısına dönem dönem pişirilip “soykırım” olarak getirilen saygısızlık kabul edilemez.” 

Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu: Tarih siyasete malzeme yapılarak değiştirilemez..! Biden'ın "soykırım"ndan bahsetmesi tarihe kara bir iftira geçmiştir.Asla kabul edilemez..Kınıyorum..!”

Editör: TE Bilisim