‘Trabzon'umuzun üçüncü ve son basamak yataklı tedavi kurumları olan Farabi, Kanuni, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği, verimliliği, sürekliliği ile çeşitliliği bölge insanlarımızın büyük şehirlere gitmelerine olan gerekliliği ortadan kaldırmıştır. Her türlü teşhis operasyon ve tedavi yapılmaktadır’ dedi.

Salih Akkoç şu açıklamaları yaptı:

‘Trabzon'umuzun üçüncü ve son basamak yataklı tedavi kurumları olan Farabi,Kanuni,Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği,verimliliği, sürekliliği ile çeşitliliği bölge insanlarımızın büyük şehirlere gitmelerine olan gerekliliği ortadan kaldırmıştır.

NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık kurum ve kuruluşlarında Çocuklarımız için; Pediatrik cerrahi, nöroloji, psikiyatri, kardiyoloji,Büyüklerimiz (yaşlanmışlar) için; geriatri,Bakım hastalarımız için; palyatif bakım ünitesi, evde bakım hizmeti,Koruyucu sağlık hizmetleri için; Aile Sağlığı Merkezleri , Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığıyla nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir.

HER TÜRLÜ OPERASYON

Eğitim ve araştırma hastanelerimiz birçok özellikli işlemler  noktasında  birer sağlık destinasyonu olarak çevre illerdeki hastalarımızı ilimize çekmektedir.  Bypass ve tüm kalp damar cerrahileri, tavi, evar, cto, gibi pek çok  anjiyografik  operasyonlar, ülkemizde birkaç hastanede bulunan Kalp masajı yapma cihazı (lukas), robotik ftr tedavileri, pet ct , sintigrafi merkezleri vb gibi ileri teknolojik tıbbi cihazlar ve bu cihazlarla sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının özverili çalışması İlimizin dışındaki çevre illerin sağlık hizmeti bekleyen hastaların ilgisini çekmekte ve buralardan yoğun bir şekilde hizmet almaktadırlar.

İSTANBUL ANKARA YOLLARI ARTIK YOK

Sayılan hizmetlerin ilimizde veriliyor olması, İstanbul ve Ankara yollarında olası maddi ve manevi kayıpların yaşanmasını minimize ettiği gibi, ilimizin ve bölgemizin dışından da  ilgi ve talep görmekle birlikte yurt dışında da Azerbaycan, Gürcistan ve Arap Ülkeleri ağırlıklı olarak çekim merkezi haline gelmekte ve sağlık turizmi için alternatif oluşturmaktadır. Hizmetlerin sunulabilmesi için gerekli altyapı ve ekipmanın yanında, çözümün öznesi olan her branşta ve her mevkiide yüksek özveriyle (özellikle de halen devam eden covidpandemisi sürecinde her türlü risk altında) görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkürü borç bilirim.’

Editör: TE Bilisim