Kuvvetli şöyle dedi:
 
‘AK Parti Trabzon İl Başkanı Sayın Haydar Revi’nin Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i hedef alan açıklamaları, siyasi nezaketten uzak olduğu ortadadır. İYİ Parti'nin HDP ve benzerleriyle ilgili tavrı ve duruşu gayet nettir. Terör örgütünün sözcülüğünü yapanların gölgesinin bile düştüğü yerde, İYİ Parti'nin işi olmaz” demiştir. 24 Haziran’da Millet İttifakı’nın bir parçası olarak kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılan İYİ Parti’nin, aynı tarihteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı da Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’di. Dolayısıyla İYİ Parti’nin aldığı her oy, partimizin duruşuna, görüşüne ve liderine inanmış vatandaşlarımıza aittir. İYİ Parti ne genel ne de yerel seçimlerde HDP’den zerre kadar bir destek ummamış ve almamıştır. HDP hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bir parçası olmamıştır. 

Hatırlanacağı üzere HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan her seçim çevresinde aday çıkarmış, İYİ Parti’ye kaybettirme stratejisi gütmüştür. Biz İYİ Parti olarak HDP ile hiçbir zaman ortak olmadık ve asla olmayacağız, HDP ve PKK ile yürüttüğünüz sözde çözüm sürecini dondurdunuz, rafa kaldırdınız, yeniden raftan indirmeyeceğinize nasıl inanalım. Trabzon’un gerçek gündemine dönün. Şikayet değil çözüm, muhalefet değil iktidar makamında olduklarını hatırlasınlar, vatandaşın derdine derman olsunlar. İYİ Parti’ye saldırarak oylarını artıramazlar, tam tersine kaybederler. 

Hukuken seçimlere girmeyi hakeden siyasi partilerin, ısmarlama hukuk kararları ile seçimlere girmesini önlemeye çalışmak hangi demokrasi anlayışı ile bağdaştırmaktadır.Bu anlayışı boşa çıkaran demokrasi kahramanlarının yaptıklarını gümüş motel olayına benzetmek despotizmdir. 16 Aralık 2019 tarihinden 4 Şubat 2020 tarihine kadar geçen 50 günlük sürede AK Parti’nin üye sayısı 15 bin 698 azalmış, İYİ Parti’nin üye sayısı 42 bin 533 artmıştır. İYİ Parti’deki artışın büyük bir bölümü AK Parti’den istifa edip gelenlerden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla İYİ Parti yükseliyor, AK Parti eriyor. AK Parti sadece üye yönüyle değil, kendi içinde bölünerek, içinden yeni partilerin çıkması dolayısıyla da dağılma sürecine girmiştir.
 
Son olarak Genel başkanımız Trabzonspor taraftarının gönlünü alacaktır. Bundan hiç kimsenin zerrece kuşkusu olmasın.  İYİ Parti Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’ın Trabzonspor sevgisi herkes tarafından bilinen, kabul edilen ve asla değiştirilemeyecek bir gerçektir.  İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs, 1461 Trabzon Kulübü’nün başkanlığını yapmış dolayısıyla Trabzonspor’da kurumsal anlamda görev üstlenmiş, Trabzonspor sevgisi her türlü tartışmanın dışında olan müstesna bir isimdir.
 
Dolayısıyla İYİ Parti’ye Trabzonspor üzerinden yapacağınız her türlü zarar verme girişimi beyhude bir çabadır. Şunu açıklıkla ifade ediyoruz ki; İYİ Parti’den Trabzonspor’a asla zarar gelmez. Trabzonspor’umuzun 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının nasıl gasp edildiğini en iyi Trabzonspor taraftarı bilmektedir.’
 
Editör: TE Bilisim