Konuyla ilgili olarak CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, “Bu din görevlisi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. Bu imam için savcıların suç duyurusunda bulunması gerekirdi. Savcıların yapmadığı suç duyurusunu bizler yaptık.  Mustafa Demirkan, ‘Bu ve bu gibi mabetler mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde bu mabet-i şeriften Ezan-ı Muhammediye ve namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Onlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...’ şeklinde ifadeler kullanmıştır” dedi.

ATATÜRK'ÜN MANEVİ ŞAHSİYETİNE VE HATIRASINA HAKARET NİTELİĞİNDEDİR

Başkan Deniz, “5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna göre şüphelinin eylemi suç oluşturmaktadır. Şüpheli Mustafa Demirkan'ın anılan beyanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine ve hatırasına hakaret niteliğindedir. Ayrıca söz konusu hakaret içeren ifadeler, basın yoluyla halkın ve yetişme çağında olan çocukların huzurunda, Ayasofya Camiinde ve Türkiye

Cumhuriyetini temsil eden Cumhurbaşkanının önünde kullanılmıştır. Manevi değeri halk nazarında tartışılmaz olan ve tüm halkımızın ortak bir hassasiyetle savunduğu kurucu liderimize karşı bu sözlerin sarf edilmesi halkı alenen kin ve düşmanlığa sevk edici niteliktedir. Kullanılan cümleler kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturmuştur. Zira konu uzun süre sosyal medyanın gündeminde kalmış ve Türk milletini derinden yaralamıştır. Yüce dinimizi temsilen konuşma yapan bir din adamının bu sıfatından yararlanarak halkın ortak değerine saldırıcı nitelikte vaaz vermesi, nitelikli olarak görevin kötüye kullanması suçunu ve din hizmetlerini kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır. Anlatılan ve makamınızca tespit edilecek sair nedenlerle şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz doğmuştur.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim